QC Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to QC Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

QC Mock Test IV

Q 1 - In relation to a test plan module, You can add user-defined fields and change the label of any of the fields in the Test Grid

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Testers can add user-defined fields and change the label of any of the fields in the Test Grid

Q 2 - You can use the ________ to restrict and dynamically change the fields and values in the Test Grid.

A - Text editor

B - Script editor

C - ALM Editor

D - Code Editor

Answer : B

Explanation

Script editor can be used to restrict dynamically change the fields and values in the Test Grid.

Q 3 - The typical application is too large to test as a whole. The Test Plan module enables you to divide your application according to ________

A - Functionality

B - Requirements

C - Test plans

D - Test modules

Answer : A

Explanation

The Test Plan module enables you to divide your application according to Functionality.

Q 4 - Developing and editing a test plan tree requires appropriate user ________

A - IDs

B - Requirements

C - Permissions

D - Passwords

Answer : C

Explanation

Developing and editing a test plan tree requires appropriate user Permissions.

Q 5 - You begin the application testing process by defining a releases tree in the ________

A - Requirements module

B - Releases module

C - Plan Tests module

D - Dashboard Module

Answer : B

Explanation

You begin the application testing process by defining a releases tree in the Releases module

Q 6 - Releases tree enables the modeling of upcoming releases within a hierarchical tree structure.

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Releases tree allows the modeling of upcoming releases within a hierarchical tree structure

Q 7 - A release represents a _________ in one or more applications that willbe available for distribution at the same time.

A - Group of releases

B - Group of changes

C - Group of defects

D - Group of requests

Answer : B

Explanation

A release represents a Group of changes.

Q 8 - After defining the release, a QA manager defines _________. A _________ is a set of Development and quality assurance efforts performed to achieve a common goal based on the release timeline.

A - Cycles, Cycle

B - Release, Change Management

C - Cycle, Change Management

D - Cycle, Sprints

Answer : A

Explanation

QA Manager Defines Cycles and Cycle is a set of Development and quality assurance efforts performed to achieve a common goal based on the release timeline.

Q 9 - After defining the releases tree, the QA manager defines and reviews the _________ in the Requirements module and assigns them to releases andcycles.

A - Plans

B - Groups of plans

C - Upcoming modules

D - Requirements

Answer : D

Explanation

After defining the releases tree, the QA manager defines and reviews the Requirements.

Q 10 - A __________ is a group of testinstances in a ALM project designed to achieve specific test goals.

A - Test Script

B - Test set

C - Test Step

D - Test Scenario

Answer : C

Explanation

Test set is a group of testinstances in a ALM project designed to achieve specific test goals.

Answer : A

Explanation

You can export the data in a grid as a Text file, Microsoft Excel, Microsoft Word, or HTML document.

Q 12 - When a requirement, test, or defect changes, ALM alerts the associated entities and can notify those responsible for any associated entities.

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

A requirement, test, or defect changes, ALM alerts the associated entities and can notify those responsible for any associated entities.

Q 13 - A ______ indicates that the alert is new. A gray flag indicates that the alert has already been read.

A - Green flag

B - Pink flag

C - Red flag

D - Blue flag

Answer : C

Explanation

Red flag indicates that the alert is new.

Q 14 - ALM enables you to add your own alerts, in addition to automatic traceability notifications. You can use ______ flags to remind yourself to follow up on something.

A - Alert Me

B - Follow up

C - Email me

D - Trigger Alert

Answer : B

Explanation

We can use Follow up flags to remind yourself to follow up on something.

Q 15 - A _________ is a view of a ALM window with the settings you apply to it.

A - Personal view

B - My view

C - Favorite view

D - User view

Answer : C

Explanation

Favorite view is a view of a ALM window with the settings you apply to it.

Q 16 - ALM also features a sophisticated system for tracking application defects, enabling you to monitor defects closely from initial detection until resolution.

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

ALM features a sophisticated system for tracking application defects, enabling you to monitor defects closely from initial detection until resolution.

Q 17 - ALM enables you to manage user access to a project. The_______ determines the privileges that the user has within a project.

A - QC group

B - User_Account group

B - Account group

B - user group

Answer : D

Explanation

User group determines the privileges that the user has within a project.

Answer : B

Explanation

Releases, Requirements, Test Plan, Test Lab, Defects, Business Components has the following modules which are accessible from the sidebar

Q 19 - When you customize your project, you can instruct ALM to preserve a log of values for the system and user fields in your Requirement, Test, Test Set, Test Instance, and Defect entities.

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

You can instruct ALM to preserve a log of values for the system and user fields in your Requirement, Test, Test Set, Test Instance, and Defect entities.

Q 20 - The ________ can send messages to users connected to ALM projects informing them about important maintenance or other issues.

A - Site Controller

B - Site Analyser

C - Site administrator

D - Site Builder

Answer : C

Explanation

The Site Administrator can send messages to users connected to ALM projects informing them about important maintenance or other issues.

Q 21 - When defining a filter, you can also include a cross filter. This is an advanced ________ on an associated item such as requirements, tests, test sets, or defects.

A - Secondary filter

B - Primary filter

C - Cross filter

D - Second filter

Answer : C

Explanation

This is an advanced cross filter on an associated item such as requirements, tests, test sets, or defects.

Answer : C

Explanation

By default, records appear in ALM according to the Order in which they were added.

Answer : A

Explanation

You can use text search to search for records in predefined fields of the Requirements, Test Plan, and Defects modules.

Q 24 - QA Manager changes a requirement from a ___________ status to a Reviewed status once it is approved.

A - Released

B - Tested

C - Not reviewed

D - None of the above

Answer : C

Explanation

QA Manager changes a requirement from a Not reviewed status to a Reviewed status once it is approved.

Q 25 - You can also import requirements to your ALM project from Microsoft Word, Excel, or other third-party requirement management tools. To import requirements, you must first install the appropriate _____________

A - HP Third Party add-in

B - HP Quality Center add-in

C - HP Quality Center

D - HP Quality Center License

Answer : B

Explanation

To import requirements, you must first install the appropriate HP Quality Center add-in.

Q 26 - A ________ link is included in the e-mail, enabling the recipient to go directly to the test.

A - Link To Test

B - Move To Test

C - Go To Test

D - Test

Answer : C

Explanation

A Go To Test link is included in the e-mail, enabling the recipient to go directly to the test.

Q 27 - In the Test Plan module, you create ________ by selecting requirements to link to a test.

A - RTM

B - Requirements coverage

C - Test coverage

D - SRS

Answer : B

Explanation

In the Test Plan module, we create Requirements coverage by selecting requirements to link to a test.

Answer : A

Explanation

Each requirement type with risk-based quality management enabled supports either Risk analysis or risk assessment

Answer : D

Explanation

Performing a risk-based quality management analysis for an analysis requirement involves Determining Risk Categories, Define Testing Policy Settings, Finalize Testing Policy, Analyze Testing Strategy.

Q 30 - A _________ requirement is a requirement belonging to a type that represents requirements that are children of analysis requirements and at a lower level in the requirements tree hierarchy.

A - Analysis

B - Assessment

C - Policy

D - Test

Answer : B

Explanation

A Assessment requirement is a requirement belonging to a type that represents requirements that are children of analysis requirements and at a lower level in the requirements tree hierarchy.

Q 31 - For each assessment requirement under the analysis requirement, you determine the Risk Category. The Risk Category is composed of two factors.

A - Business Probability and Failure Criticality

B - Business Vitality and Failure Probability

C - Business Criticality and Failure Probability

D - Business Criticality and Failure Possibility

Answer : C

Explanation

The Risk Category is composed of two factors - Business Criticality and Failure Probability

Q 32 - The Failure Probability of a requirement has three possible values

A - High, Standard, Low

B - Critical, Average, Low

C - High, Medium, Low

D - Critical, Medium , Low

Answer : C

Explanation

The Failure Probability of a requirement has three possible values - High, Medium, Low.

Q 33 - The Business Criticality of a requirement is a measure of how likely a test on the requirement is to fail, based on the technical complexity of the requirements implementation, without consideration of the requirements impact on the business.

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

False.

Answer : C

Explanation

There are two methods you can use to conduct a search for similar/related defects - Find Similar Defects & Find Similar Text.

Answer : A

Explanation

ALM reports can be generated from the Requirements,Test Plan,Test Lab,Defects modules.

Q 36 - Using ALM Test Lab module, executing tests also consists of __________

A - Run Tests Automatically

B - Run Tests Manually

C - Both A and B

D - None of above

Answer : C

Explanation

Using ALM Test Lab module, executing tests also consists of - Run Tests Automatically and Run Tests Manually.

Q 37 - You can access the Test Lab menu bar from the Test Lab module by pressing the shortcut key ______

A - F6

B - F7

C - F8

D - F9

Answer : D

Explanation

F9 is the short cut for test lab menu.

Answer : A

Explanation

The Test Lab module includes the following toolbars - Test Set and Select Tests.

Answer : B

Explanation

In the Test Lab Module, in Execution Grid Columns, the column Exec Date means the date on which the test was last executed.

Q 40 - By default, the uppermost level in a test sets tree is the ________

A - Level 0 folder

B - Top folder

C - Highest level folder

D - Root folder

Answer : D

Explanation

By default, the uppermost level in a test sets tree is the Root folder

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 B
3 A
4 C
5 B
6 A
7 B
8 A
9 D
10 C
11 A
12 A
13 C
14 B
15 C
16 A
17 B
18 B
19 A
20 C
21 C
22 C
23 A
24 C
25 B
26 C
27 B
28 A
29 D
30 B
31 C
32 C
33 B
34 C
35 A
36 C
37 D
38 A
39 B
40 D
qc_questions_answers.htm
Advertisements