Plotting a point in the coordinate plane Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Plotting a point in the coordinate plane. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Plot the following point in the coordinate plane.

(-2, 7)

Answer : C

Explanation

Step 1 − The x coordinate and y coordinate of the point are −2 and 7 respectively and the point lies in the quadrant 2.

Step 2 − The given point (−2, 7) is plotted in the coordinate plane as follows.

Quiz4 C
Q 2 - Plot the following point in the coordinate plane.

(-5, -2)

Answer : B

Explanation

Step 1 − The x coordinate and y coordinate of the point are −5 and −2 respectively and the point lies in the quadrant 3.

Step 2 − The given point (−5, −2) is plotted in the coordinate plane as follows.

Quiz4 E
Q 3 - Plot the following point in the coordinate plane.

(-9, 5)

Answer : A

Explanation

Step 1 − The x coordinate and y coordinate of the point are −9 and 5 respectively and the point lies in the quadrant 2.

Step 2 − The given point (−9, 5) is plotted in the coordinate plane as follows.

Quiz4 D
Q 4 - Plot the following point in the coordinate plane.

(9 , −4)

Answer : D

Explanation

Step 1 − The x coordinate and y coordinate of the point are 9 and −4 respectively and the point lies in the quadrant 4.

Step 2 − The given point (9, −4) is plotted in the coordinate plane as follows.

Quiz4 J
Q 5 - Plot the following point in the Coordinate Plane

(7 , −6)

Answer : B

Explanation

Step 1 − The x coordinate and y coordinate of the point are 7 and −6 respectively and the point lies in the quadrant 4.

Step 2 − The given point (7, −6) is plotted in the coordinate plane as follows.

Quiz4 H
Q 6 - Plot the following point in the coordinate plane

(−2, 5)

Answer : C

Explanation

Step 1 − The x coordinate and y coordinate of the point are −2 and 5 respectively and the point lies in the quadrant 2.

Step 2 − The given point (−2, 5) is plotted in the coordinate plane as follows.

Quiz4 B
Q 7 - Plot the following point in the coordinate plane

(5, -8)

Answer : D

Explanation

Step 1 − The x coordinate and y coordinate of the point are 5 and −8 respectively and the point lies in the quadrant 4.

Step 2 − The given point (5, −8) is plotted in the coordinate plane as follows.

Quiz4 G
Q 8 - Plot the following point in the coordinate plane

(6, 6)

Answer : A

Explanation

Step 1 − The x and y coordinates of the point are 5 and 7 respectively

Step 2 − Plotting the point in the coordinate plane we get the following

Quiz2 J
Q 9 - Plot the following point in the coordinate plane

(−5 , −7)

Answer : A

Explanation

Step 1 − The x coordinate and y coordinate of the point are −5 and −7 respectively and the point lies in the quadrant 3.

Step 2 − The given point (−5, −7) is plotted in the coordinate plane as follows.

Quiz4 F
Q 10 - Plot the following point in the coordinate plane

(7 , −8)

Answer : C

Explanation

Step 1 − The x coordinate and y coordinate of the point are 7 and −8 respectively and the point lies in the quadrant 4.

Step 2 − The given point (7, −8) is plotted in the coordinate plane as follows.

Quiz4 I

plotting_point_in_the_coordinate_plane.htm

Advertisements