Finding distances between points that share a common coordinate given their coordinates Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Finding distances between points that share a common coordinate given their coordinates. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Find the distance between the pair of points given below that share a common coordinate.

(2, 9), (2, 1)

Answer : A

Explanation

Step 1 − The given pair of points have a common x coordinate 2.

Step 2 − The distance between the points is the difference between the y coordinates, i.e., 9 − 1 = 8 units.

Step 3 − So, the distance between the points = 8 units.

Q 2 - Find the distance between the pair of points given below that share a common coordinate.

(3, 10)(9, 10)

Answer : D

Explanation

Step 1 − The given pair of points have a common y coordinate 10

Step 2 − The distance between the points is the difference between the x coordinates, i.e., 9 − 3 = 6 units.

Step 3 − So, the distance between the points = 6 units.

Q 3 - Find the distance between the pair of points given below that share a common coordinate

(−3, 6), (−3, 12)

Answer : C

Explanation

Step 1 − The given pair of points have a common x coordinate −3.

Step 2 − The distance between the points is the difference between the y coordinates, i.e., 12 − 6 = 6 units

Step 3 − So, the distance between the points = 6 units

Q 4 - Find the distance between the pair of points given below that share a common coordinate.

(4, −8), (9, −8)

Answer : B

Explanation

Step 1 − The given pair of points have a common y coordinate −8.

Step 2 − The distance between the points is the difference between the x coordinates, i.e., 9 − 4 = 5 units.

Step 3 − So, the distance between the points = 5 units.

Q 5 - Find the distance between the pair of points given below that share a common coordinate.

(−2, −6), (−9, −6)

Answer : A

Explanation

Step 1 − The given pair of points have a common y coordinate −6.

Step 2 − The distance between the points is the difference between the x coordinates, i.e., −2 – (−9) = −2 + 9 = 7 units.

Step 3 − So, the distance between the points = 7 units.

Q 6 - Find the distance between the pair of points given below that share a common coordinate.

(7, 0), (13, 0)

Answer : B

Explanation

Step 1 − The given pair of points have a common y coordinate 0

Step 2 − The distance between the points is the difference between the x coordinates, i.e., 13 − 7 = 6 units.

Step 3 − So, the distance between the points = 6 units

Q 7 - Find the distance between the pair of points given below that share a common coordinate.

(0, −6), (0, −11)

Answer : D

Explanation

Step 1 − The given pair of points have a common x coordinate 0.

Step 2 − The distance between the points is the difference between the y coordinates, i.e., −6 – (−11) = −6 + 11 = 5 units.

Step 3 − So, the distance between the points = 5 units.

Q 8 - Find the distance between the pair of points given below that share a common coordinate.

(1, 11), (8, 11)

Answer : C

Explanation

Step 1 − The given pair of points have a common y coordinate 11.

Step 2 − The distance between the points is the difference between the x coordinates, i.e., 8 − 1 = 7 units.

Step 3 − So, the distance between the points = 7 units

Q 9 - Find the distance between the pair of points given below that share a common coordinate.

(3, 9), (3, −6)

Answer : B

Explanation

Step 1 − The given pair of points have a common x coordinate 3.

Step 2 − The distance between the points is the difference between the y coordinates, i.e., 9 – (−6) = 9 + 6 = 15 units.

Step 3 − So, the distance between the points = 8 units.

Q 10 - Find the distance between the pair of points given below that share a common coordinate.

(2, −8), (11, −8)

Answer : A

Explanation

Step 1 − The given pair of points have a common y coordinate −8.

Step 2 − The distance between the points is the difference between the x coordinates, i.e., 11 − 2 = 9 units.

step 3 − So, the distance between the points = 9 units


finding_distances_between_points_that_share_common_coordinate_given_their_coordinates.htm

Advertisements
E-Books Store