Plotting a point in the coordinate plane: Mixed number coordinates Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Plotting a point in the coordinate plane: Mixed number coordinates. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Plot the following point in the coordinate plane.

$\mathbf{(-2, -1\frac{1}{3})}$

Answer : C

Explanation

Step 1 − The given point lies in the quadrant 3.

Step 2 − Plotting the point $(-2, -1\frac{1}{3})$ in the coordinate plane.

Quiz6 C
Q 2 - Plot the following point in the coordinate plane.

$\mathbf{(-2\frac{2}{3}, 2)}$

Answer : B

Explanation

Step 1 − The given point lies in the quadrant 3.

Step 2 − Plotting the point $(-2\frac{1}{4}, 2)$ in the coordinate plane.

Quiz6 C
Q 3 - Plot the following point in coordinate plane.

$\mathbf{(1\frac{1}{2}, -2)}$

Answer : D

Explanation

Step 1 − The given point lies in the quadrant 4

Step 2 − Plotting the point $(1\frac{1}{2}, -2)$ the coordinate plane.

Quiz6 B
Q 4 - Plot the following point in the coordinate plane.

$\mathbf{(0, -3\frac{1}{2})}$

Answer : C

Explanation

Step 1 − The given point lies on the negative y axis.

Step 2 − Plotting the point $(0, -3\frac{1}{2})$ in the coordinate plane.

Quiz6 A
Q 5 - Plot the following point in the coordinate plane.

$\mathbf{(-2, -2\frac{1}{3})}$

Answer : A

Explanation

Step 1 − The given point lies in the quadrant 3.

Step 2 − Plotting the point $(-2, -2\frac{1}{3})$ in the coordinate plane.

Quiz6 H
Q 6 - Plot the following point in the coordinate plane.

$\mathbf{(2\frac{1}{2}, -1)}$

Answer : C

Explanation

Step 1 − The given point lies in the quadrant 4.

Step 2 − Plotting the point $(2\frac{1}{2}, -1)$ in the coordinate plane.

Quiz6 D
Q 7 - Plot the following point in the coordinate plane.

$\mathbf{(4, -1\frac{1}{3})}$

Answer : B

Explanation

Step 1 − The given point lies in the quadrant 4

Step 2 − Plotting the point $(4, -1\frac{1}{3})$ in the coordinate plane.

Quiz6 J
Q 8 - Plot the following point in the coordinate plane.

$\mathbf{(2\frac{1}{2}, -3)}$

Answer : D

Explanation

Step 1 − The given point lies in the quadrant 4

Step 2 − Plotting the point $(2\frac{1}{2}, -3)$ in the quadrant 1 we get

Quiz6 E
Q 9 - Plot the following point in the coordinate plane.

$\mathbf{(2\frac{3}{4}, 0)}$

Answer : C

Explanation

Step 1 − The given point lies on the positive x axis.

Step 2 − Plotting the point $(2\frac{3}{4}, 0)$ in the coordinate plane.

Quiz6 I
Q 10 - Plot the following point in the coordinate plane.

$\mathbf{(-2, 1\frac{1}{3})}$

Answer : A

Explanation

Step 1 − The given point lies in the quadrant 2.

Step 2 − Plotting the point $(-2, 1\frac{1}{3})$ in the coordinate plane.

Quiz6 F

plotting_point_in_the_coordinate_plane_mixed_number_coordinates.htm

Advertisements
E-Books Store