Naming the quadrant or axis of a point given its coordinates Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Naming the quadrant or axis of a point given its coordinates. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Name the quadrant or axis of the following point.

(5, −3)

Answer : A

Explanation

Step 1 − The point in the graph has coordinates (5, −3).

Step 2 − The given point (5, −3) lies in the quadrant 4 as its x and y coordinates are positive and negative respectively.

Q 2 - Name the quadrant or axis of the following point.

(3, 7)

Answer : D

Explanation

Step 1 − The point in the graph has coordinates (3, 7).

Step 2 − The given point (3, 7) lies in the quadrant 1 as both its x and y coordinates are positive.

Q 3 - Name the quadrant or axis of the following point.

(−8, −4)

Answer : C

Explanation

Step 1 − The point in the graph has coordinates (−8, −4).

Step 2 − The given point (−8, −4) lies in the quadrant 3 as its x and y coordinates are negative and negative respectively.

Q 4 - Name the quadrant or axis of the following point.

(−7, 6)

Answer : B

Explanation

Step 1 − The point in the graph has coordinates (−7, 6).

Step 2 − The given point (−7, 6) lies in the quadrant 2 as its x and y coordinates are negative and positive respectively.

Q 5 - Name the quadrant o r axis of the following point.

(1, 5)

Answer : D

Explanation

Step 1 − The point in the graph has coordinates (1, 5)..

Step 2 − The given point (1, 5) lies in the quadrant 1 as both its x and y coordinates are positive.

Q 6 - Name the quadrant or axis of the following point.

(0, 8)

Answer : C

Explanation

Step 1 − The point in the graph has coordinates (0, 8).

Step 2 − The given point (0, 8) lies on the positive y axis as its x and y coordinates are zero and positive respectively.

Q 7 - Name the quadrant or axis of the following point.

(2, 0)

Answer : B

Explanation

Step 1 − The point in the graph has coordinates (2, 0).

Step 2 − The given point (2, 0) lies on the positive x axis as its x and y coordinates are positive and zero respectively.

Q 8 - Name the quadrant or axis of the following point.

(−9, −5)

Answer : A

Explanation

Step 1 − The point in the graph has coordinates (−9, −5).

Step 2 − The given point (−9, −5) lies in the quadrant 3 as both its x and y coordinates are negative.

Q 9 - Name the quadrant or axis of the following point.

(0, −3)

Answer : B

Explanation

Step 1 − The point in the graph has coordinates (0, −3).

Step 2 − The given point (0, −3) lies on the negative y axis as its x and y coordinates are zero and negative respectively.

Q 10 - Name the quadrant or axis of the following point.

(−3, 0)

Answer : D

Explanation

Step 1 − The point in the graph has coordinates (−3, 0).

Step 2 − The given point (−3, 0) lies on the negative x axis as its x and y coordinates are negative and zero respectively.


naming_quadrant_or_axis_of_point_given_its_coordinates.htm

Advertisements
E-Books Store