Naming the quadrant or axis of a point given the signs of its coordinates Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Naming the quadrant or axis of a point given the signs of its coordinates. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Name the quadrant or axis of the following point whose signs are given:

(r, −s)

Answer : B

Explanation

Step 1 − Coordinates of the given point are (r, −s).

Step 2 − Since the signs of the x and y coordinates of the point (r, −s) are positive and negative respectively, the point lies in the quadrant 4.

Q 2 - Name the quadrant or axis of the following point whose signs are given:

(−y, −z)

Answer : C

Explanation

Step 1 − Coordinates of the given point are (−y, −z).

Step 2 − Since the signs of the x and y coordinates of the point (−y, −z) are negative and negative respectively, the point lies in the quadrant 3.

Q 3 - Name the quadrant or axis of the following point whose signs are given:

(y, z)

Answer : D

Explanation

Step 1 − Coordinates of the given point are (y, z).

Step 2 − Since the signs of the x and y coordinates of the point (y, z) are positive and positive respectively, the point lies in the quadrant 1.

Q 4 - Name the quadrant or axis of the following point whose signs are given:

(−m, n)

Answer : A

Explanation

Step 1 − Coordinates of the given point are (−m, n).

Step 2 − Since the signs of the x and y coordinates of the point (−m, n) are negative and positive respectively, the point lies in the quadrant 2.

Q 5 - Name the quadrant or axis of the following point whose signs are given:

(a, 0)

Answer : C

Explanation

Step 1 − Coordinates of the given point are (a, 0).

Step 2 − Since the sign of the x coordinate of the point (a, 0) is positive and y coordinate is zero, the point lies on the positive x axis.

Q 6 -Name the quadrant or axis of the following point whose signs are given:

(−a, b)

Answer : B

Explanation

Step 1 − Coordinates of the given point are (−a, b).

Step 2 − Since the signs of the x and y coordinates of the point (−a, b) are negative and positive respectively, the point lies in the quadrant 2.

Q 7 - Name the quadrant or axis of the following point whose signs are given:

(0, −b)

Answer : D

Explanation

Step 1 − Coordinates of the given point are (0, −b).

Step 2 − Since the sign of the x coordinate of the point (0, −b) is zero and y coordinate is negative, the point lies on the negative y axis.

Q 8 - Name the quadrant or axis of the following point whose signs are given:

(a, −b)

Answer : B

Explanation

Step 1 − Coordinates of the given point are (a, −b).

Step 2 − Since the signs of the x and y coordinates of the point (a, −b) are positive and negative respectively, the point lies in the quadrant 4.

Q 9 - Name the quadrant or axis of the following point whose signs are given:

(x, y)

Answer : C

Explanation

Step 1 − Coordinates of the given point are (x, y).

Step 2 − Since the signs of the x and y coordinates of the point (x, y) are positive and positive respectively, the point lies in the quadrant 1.

Q 10 - Name the quadrant or axis of the following point whose signs are given:

(−x, −y)

Answer : A

Explanation

Step 1 − Coordinates of the given point are (−x, −y).

Step 2 − Since the signs of the x and y coordinates of the point (−x, −y) are negative and negative respectively, the point lies in the quadrant 3.


naming_quadrant_or_axis_of_point_given_signs_of_its_coordinates.htm

Advertisements