- CSS - Home
- CSS - Roadmap
- CSS - Introduction
- CSS - Syntax
- CSS - Inclusion
- CSS - Types
- CSS - Measurement Units
- CSS - Selectors
- CSS - Colors
- CSS - Backgrounds
- CSS - Fonts
- CSS - Text
- CSS - Images
- CSS - Links
- CSS - Tables
- CSS - Borders
- CSS - Border Block
- CSS - Border Inline
- CSS - Margins
- CSS - Lists
- CSS - Padding
- CSS - Cursor
- CSS - Outlines
- CSS - Dimension
- CSS - Scrollbars
- CSS - Inline Block
- CSS - Dropdowns
- CSS - Visibility
- CSS - Overflow
- CSS - Clearfix
- CSS - Float
- CSS - Arrows
- CSS - Resize
- CSS - Quotes
- CSS - Order
- CSS - Position
- CSS - Hyphens
- CSS - Hover
- CSS - Display
- CSS - Focus
- CSS - Zoom
- CSS - Translate
- CSS - Height
- CSS - Hyphenate Character
- CSS - Width
- CSS - Opacity
- CSS - Z-Index
- CSS - Bottom
- CSS - Navbar
- CSS - Overlay
- CSS - Forms
- CSS - Align
- CSS - Icons
- CSS - Image Gallery
- CSS - Comments
- CSS - Loaders
- CSS - Attr Selectors
- CSS - Combinators
- CSS - Root
- CSS - Box Model
- CSS - Counters
- CSS - Clip
- CSS - Writing Mode
- CSS - Unicode-bidi
- CSS - min-content
- CSS - All
- CSS - Inset
- CSS - Isolation
- CSS - Overscroll
- CSS - Justify Items
- CSS - Justify Self
- CSS - Tab Size
- CSS - Pointer Events
- CSS - Place Content
- CSS - Place Items
- CSS - Place Self
- CSS - Max Block Size
- CSS - Min Block Size
- CSS - Mix Blend Mode
- CSS - Max Inline Size
- CSS - Min Inline Size
- CSS - Offset
- CSS - Accent Color
- CSS - User Select
- CSS - Cascading
- CSS - Universal Selectors
- CSS - ID Selectors
- CSS - Group Selectors
- CSS - Class Selectors
- CSS - Child Selectors
- CSS - Element Selectors
- CSS - Descendant Selectors
- CSS - General Sibling Selectors
- CSS - Adjacent Sibling Selectors
- CSS Advanced
- CSS - Grid
- CSS - Grid Layout
- CSS - Flexbox
- CSS - Visibility
- CSS - Positioning
- CSS - Layers
- CSS - Pseudo Classes
- CSS - Pseudo Elements
- CSS - @ Rules
- CSS - Text Effects
- CSS - Paged Media
- CSS - Printing
- CSS - Layouts
- CSS - Validations
- CSS - Image Sprites
- CSS - Important
- CSS - Data Types
- CSS3 Advanced Features
- CSS - Rounded Corner
- CSS - Border Images
- CSS - Multi Background
- CSS - Color
- CSS - Gradients
- CSS - Box Shadow
- CSS - Box Decoration Break
- CSS - Caret Color
- CSS - Text Shadow
- CSS - Text
- CSS - 2d transform
- CSS - 3d transform
- CSS - Transition
- CSS - Animation
- CSS - Multi columns
- CSS - Box Sizing
- CSS - Tooltips
- CSS - Buttons
- CSS - Pagination
- CSS - Variables
- CSS - Media Queries
- CSS - Functions
- CSS - Math Functions
- CSS - Masking
- CSS - Shapes
- CSS - Style Images
- CSS - Specificity
- CSS - Custom Properties
- CSS Responsive
- CSS RWD - Introduction
- CSS RWD - Viewport
- CSS RWD - Grid View
- CSS RWD - Media Queries
- CSS RWD - Images
- CSS RWD - Videos
- CSS RWD - Frameworks
- CSS References
- CSS Interview Questions
- CSS Online Quiz
- CSS Online Test
- CSS Mock Test
- CSS - Quick Guide
- CSS - Cheatsheet
- CSS - Properties References
- CSS - Functions References
- CSS - Color References
- CSS - Web Browser References
- CSS - Web Safe Fonts
- CSS - Units
- CSS - Animation
- CSS Resources
- CSS - Useful Resources
- CSS - Discussion
CSS Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to CSS. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is a component of CSS style rule?
Answer : D
Explanation
All of the above options are correct.
Q 2 - Which of the following defines a measurement as a percentage relative to another value, typically an enclosing element?
Answer : A
Explanation
% − Defines a measurement as a percentage relative to another value, typically an enclosing element.
Answer : D
Explanation
vmin − 1vw or 1vh, whichever is smaller.
Q 4 - Which of the following property is used to create a small-caps effect?
Answer : C
Explanation
The font-variant property is used to create a small-caps effect.
Q 5 - Which of the following property is used as shorthand to specify a number of other font properties?
Answer : B
Explanation
The font property is used as shorthand to specify a number of other font properties.
Q 6 - Which of the following property is used to set the opacity of an image?
Answer : D
Explanation
The -moz-opacity property is used to set the opacity of an image.
Q 7 - Which of the following property specifies the color of a border?
Answer : A
Explanation
The border-color specifies the color of a border.
Q 8 - Which of the following property changes the color of left border?
Answer : B
Explanation
The border-left-color changes the color of left border.
Q 9 - Which of the following property specifies the left margin of an element?
Answer : D
Explanation
The margin-left specifies the left margin of an element.
Q 10 - Which of the following property specifies the left padding of an element?
Answer : C
Explanation
The padding-left specifies the left padding of an element.