Using a Calculator to Convert a Fraction to a Rounded Decimal Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Using a Calculator to Convert a Fraction to a Rounded Decimal. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Using a calculator convert the fraction $\mathbf {\frac{71}{75}}$ into a decimal and round the answer to 4 places of decimal.

Answer : A

Explanation

Step 1:

Using a calculator and dividing, we get $\frac{71}{75} = 0.94666...$

Step 2:

Rounding to four places of decimal $0.94666.... = 0.9467$

Step 3:

So, $\frac{71}{75} = 0.9467$

Q 2 - Using a calculator convert the fraction $\mathbf {\frac{57}{64}}$ into a decimal and round the answer to 4 places of decimal.

Answer : C

Explanation

Step 1:

Using a calculator and dividing, we get $\frac{57}{64} = 0.890625...$

Step 2:

Rounding to four places of decimal $0.890625.... = 0.8906$

Step 3:

So, $\frac{57}{64} = 0.8906$

Q 3 - Using a calculator convert the fraction $\mathbf {\frac{92}{97}}$ into a decimal and round the answer to 4 places of decimal.

Answer : D

Explanation

Step 1:

Using a calculator and dividing, we get $\frac{92}{97} = 0.94845...$

Step 2:

Rounding to four places of decimal $0.94845.... = 0.9485$

Step 3:

So, $\frac{92}{97} = 0.9485$

Q 4 - Using a calculator convert the fraction $\mathbf {\frac{65}{87}}$ into a decimal and round the answer to 4 places of decimal.

Answer : B

Explanation

Step 1:

Using a calculator and dividing, we get $\frac{65}{87} = 0.74712...$

Step 2:

Rounding to four places of decimal $0.74712.... = 0.7471$

Step 3:

So, $\frac{65}{87} = 0.7471$

Q 5 - Using a calculator convert the fraction $\mathbf {\frac{86}{99}}$ into a decimal and round the answer to 4 places of decimal.

Answer : B

Explanation

Step 1:

Using a calculator and dividing, we get $\frac{86}{99} = 0.868686...$

Step 2:

Rounding to four places of decimal $0.868686.... = 0.8687$

Step 3:

So, $\frac{86}{99} = 0.8687$

Q 6 - Using a calculator convert the fraction $\mathbf {\frac{59}{44}}$ into a decimal and round the answer to 4 places of decimal.

Answer : D

Explanation

Step 1:

Using a calculator and dividing, we get $\frac{59}{44} = 1.34090909...$

Step 2:

Rounding to four places of decimal $1.34090909.... = 1.3409$

Step 3:

So, $\frac{59}{44} = 1.3409$

Q 7 - Using a calculator convert the fraction $\mathbf {\frac{67}{101}}$ into a decimal and round the answer to 4 places of decimal.

Answer : A

Explanation

Step 1:

Using a calculator and dividing, we get $\frac{67}{101} = 0.66336633...$

Step 2:

Rounding to four places of decimal $0.66336633.... = 0.6634$

Step 3:

So, $\frac{67}{101} = 0.6634$

Q 8 - Using a calculator convert the fraction $\mathbf {\frac{43}{44}}$ into a decimal and round the answer to 4 places of decimal.

Answer : C

Explanation

Step 1:

Using a calculator and dividing, we get $\frac{43}{44} = 0.977272727...$

Step 2:

Rounding to four places of decimal $0.977272727.... = 0.9773$

Step 3:

So, $\frac{43}{44} = 0.9773$

Q 9 - Using a calculator convert the fraction $\mathbf {\frac{38}{65}}$ into a decimal and round the answer to 4 places of decimal.

Answer : A

Explanation

Step 1:

Using a calculator and dividing, we get $\frac{38}{65} = 0.58461...$

Step 2:

Rounding to four places of decimal $0.58461.... = 0.5846$

Step 3:

So, $\frac{38}{65} = 0.5846$

Q 10 - Using a calculator convert the fraction $\mathbf {\frac{227}{199}}$ into a decimal and round the answer to 4 places of decimal.

Answer : B

Explanation

Step 1:

Using a calculator and dividing, we get $\frac{227}{199} = 1.14070...$

Step 2:

Rounding to four places of decimal $1.14070.... = 1.1407$

Step 3:

So, $\frac{227}{199} = 1.1407$


using_calculator_to_convert_fraction_to_rounded_decimal.htm

Advertisements
E-Books Store