Converting a Fraction With a Denominator of 10 or 100 to a Decimal Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Converting a Fraction With a Denominator of 10 or 100 to a Decimal. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Write $\mathbf {\frac{18}{10}}$ as a decimal.

Answer : B

Explanation

Step 1:

We rewrite 18 as 18.0

Step 2:

We shift the decimal one place to the left in 18.0 as there is only one zero in 10.

Step 3:

So, $\frac{18}{10} = 1.8$

Q 2 - Write $\mathbf {\frac{49}{100}}$ as a decimal.

Answer : C

Explanation

Step 1:

We rewrite 49 as 49.0

Step 2:

We shift the decimal two places to the left in 49.0 as there are two zeros in 100.

Step 3:

So, $\frac{49}{100} = 0.49$

Q 3 - Write $\mathbf {\frac{29}{10}}$ as a decimal.

Answer : D

Explanation

Step 1:

We rewrite 29 as 29.0

Step 2:

We shift the decimal one place to the left in 29.0 as there is only one zero in 10.

Step 3:

So, $\frac{29}{10} = 2.9$

Q 4 - Write $\mathbf {\frac{78}{100}}$ as a decimal.

Answer : A

Explanation

Step 1:

We rewrite 78 as 78.0

Step 2:

We shift the decimal two places to the left in 78.0 as there are two zeros in 100.

Step 3:

So, $\frac{78}{100} = 0.78$

Q 5 - Write $\mathbf {\frac{46}{10}}$ as a decimal.

Answer : C

Explanation

Step 1:

We rewrite 46 as 46.0

Step 2:

We shift the decimal one place to the left in 46.0 as there is only one zero in 10.

Step 3:

So, $\frac{46}{10} = 4.6$

Q 6 - Write $\mathbf {\frac{543}{100}}$ as a decimal.

Answer : D

Explanation

Step 1:

We rewrite 543 as 543.0

Step 2:

We shift the decimal two places to the left in 543.0 as there are two zeros in 100.

Step 3:

So, $\frac{543}{100} = 5.43$

Q 7 - Write $\mathbf {\frac{124}{100}}$ as a decimal.

Answer : A

Explanation

Step 1:

We rewrite 124 as 124.0

Step 2:

We shift the decimal two places to the left in 124.0 as there are two zeros in 100.

Step 3:

So, $\frac{124}{100} = 1.24$

Q 8 - Write $\mathbf {\frac{237}{100}}$ as a decimal.

Answer : B

Explanation

Step 1:

We rewrite 237 as 237.0

Step 2:

We shift the decimal two places to the left in 237.0 as there are two zeros in 100.

Step 3:

So, $\frac{237}{100} = 2.37$

Q 9 - Write $\mathbf {\frac{99}{10}}$ as a decimal.

Answer : A

Explanation

Step 1:

We rewrite 99 as 99.0

Step 2:

We shift the decimal one place to the left in 99.0 as there is only one zero in 10.

Step 3:

So, $\frac{99}{10} = 9.9$

Q 10 - Write $\mathbf {\frac{161}{100}}$ as a decimal.

Answer : C

Explanation

Step 1:

We rewrite 161 as 161.0

Step 2:

We shift the decimal two places to the left in 161.0 as there are two zeros in 100.

Step 3:

So, $\frac{161}{100} = 1.61$


converting_fraction_with_denominator_10_100_decimal.htm

Advertisements
E-Books Store