Converting a Fraction With a Denominator of 100 or 1000 to a Decimal Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Converting a Fraction With a Denominator of 100 or 1000 to a Decimal. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Write $\mathbf {\frac{43}{100}}$ as a decimal.

Answer : D

Explanation

Step 1:

We rewrite 43 as 43.0

Step 2:

We shift the decimal two places to the left in 43.0 as there are two zeros in 100.

Step 3:

So, $\frac{43}{100} = 0.43$

Q 2 - Write $\mathbf {\frac{539}{1000}}$ as a decimal.

Answer : A

Explanation

Step 1:

We rewrite 539 as 539.0

Step 2:

We shift the decimal three places to the left in 539.0 as there are three zeros in 1000.

Step 3:

So, $\frac{539}{1000} = 0.539$

Q 3 - Write $\mathbf {\frac{113}{100}}$ as a decimal.

Answer : C

Explanation

Step 1:

We rewrite 113 as 113.0

Step 2:

We shift the decimal two places to the left in 113.0 as there are two zeros in 100.

Step 3:

So, $\frac{113}{100} = 1.13$

Q 4 - Write $\mathbf {\frac{217}{1000}}$ as a decimal.

Answer : B

Explanation

Step 1:

We rewrite 217 as 217.0

Step 2:

We shift the decimal three places to the left in 217.0 as there are three zeros in 1000.

Step 3:

So, $\frac{217}{1000} = 0.217$

Q 5 - Write $\mathbf {\frac{391}{100}}$ as a decimal.

Answer : C

Explanation

Step 1:

We rewrite 391 as 391.0

Step 2:

We shift the decimal two places to the left in 391.0 as there are two zeros in 100.

Step 3:

$\frac{391}{100} = 3.91$

Q 6 - Write $\mathbf {\frac{441}{1000}}$ as a decimal.

Answer : D

Explanation

Step 1:

We rewrite 441 as 441.0

Step 2:

We shift the decimal three places to the left in 441.0 as there are three zeros in 1000.

Step 3:

So, $\frac{441}{1000} = 0.441$

Q 7 - Write $\mathbf {\frac{191}{100}}$ as a decimal.

Answer : B

Explanation

Step 1:

We rewrite 191 as 191.0

Step 2:

We shift the decimal two places to the left in 191.0 as there are two zeros in 100.

Step 3:

So, $\frac{191}{100} = 1.91$

Q 8 - Write $\mathbf {\frac{1162}{1000}}$ as a decimal.

Answer : A

Explanation

Step 1:

We rewrite 1162 as 1162.0

Step 2:

We shift the decimal three places to the left in 1162.0 as there are three zeros in 1000.

Step 3:

So, $\frac{1162}{1000} = 1.162$

Q 9 - Write $\mathbf {\frac{972}{100}}$ as a decimal.

Answer : D

Explanation

Step 1:

We rewrite 972 as 972.0

Step 2:

We shift the decimal two places to the left in 972.0 as there are two zeros in 100.

Step 3:

So, $\frac{972}{100} = 9.72$

Q 10 - Write $\mathbf {\frac{2384}{1000}}$ as a decimal.

Answer : C

Explanation

Step 1:

We rewrite 2384 as 2384.0

Step 2:

We shift the decimal three places to the left in 2384.0 as there are three zeros in 1000.

Step 3:

So, $\frac{2384}{1000} = 2.384$


converting_fraction_with_denominator_100_1000_decimal.htm

Advertisements