Converting a Fraction to a Terminating Decimal Advanced Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Converting a Fraction to a Terminating Decimal Advanced. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Convert $\mathbf {\frac{11}{2}}$ into a decimal.

Answer : A

Explanation

Step 1:

Using long division $\frac{11}{2} = 5.5$

Step 2:

So, $\frac{11}{2} = 5.5$, a terminating decimal.

Q 2 - Convert $\mathbf {\frac{11}{4}}$ into a decimal.

Answer : D

Explanation

Step 1:

Using long division $\frac{11}{4} = 2.75$

Step 2:

So, $\frac{11}{4} = 2.75$, a terminating decimal.

Q 3 - Convert $\mathbf {\frac{11}{8}}$ into a decimal.

Answer : C

Explanation

Step 1:

Using long division $\frac{11}{8} = 1.375$

Step 2:

So, $\frac{11}{8} = 1.375$, a terminating decimal.

Q 4 - Convert $\mathbf {\frac{13}{2}}$ into a decimal.

Answer : B

Explanation

Step 1:

Using long division $\frac{13}{2} = 6.5$

Step 2:

So, $\frac{13}{2} = 6.5$, a terminating decimal.

Q 5 - Convert $\mathbf {\frac{13}{4}}$ into a decimal.

Answer : A

Explanation

Step 1:

Using long division $\frac{13}{4} = 3.25$

Step 2:

So, $\frac{13}{4} = 3.25$, a terminating decimal.

Q 6 - Convert $\mathbf {\frac{13}{8}}$ into a decimal.

Answer : B

Explanation

Step 1:

Using long division $\frac{13}{8} = 1.625$

Step 2:

So, $\frac{13}{8} = 1.625$, a terminating decimal.

Q 7 - Convert $\mathbf {\frac{14}{5}}$ into a decimal.

Answer : D

Explanation

Step 1:

Using long division $\frac{14}{5} = 2.8$

Step 2:

So, $\frac{14}{5} = 2.8$, a terminating decimal.

Q 8 - Convert $\mathbf {\frac{15}{4}}$ into a decimal.

Answer : C

Explanation

Step 1:

Using long division $\frac{15}{4} = 3.75$

Step 2:

So, $\frac{15}{4} = 3.75$, a terminating decimal.

Q 9 - Convert $\mathbf {\frac{15}{8}}$ into a decimal.

Answer : B

Explanation

Step 1:

Using long division $\frac{15}{8} = 1.875$

Step 2:

So, $\frac{15}{8} = 1.875$, a terminating decimal.

Q 10 - Convert $\mathbf {\frac{17}{4}}$ into a decimal.

Answer : D

Explanation

Step 1:

Using long division $\frac{17}{4} = 4.25$

Step 2:

So, $\frac{17}{4} = 4.25$, a terminating decimal.


converting_fraction_to_terminating_decimal_advanced.htm

Advertisements