Converting a Mixed Number to a Terminating Decimal Basic Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Converting a Mixed Number to a Terminating Decimal Basic. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Convert $\mathbf {9 \frac{4}{5}}$ into a terminating decimal.

Answer : C

Explanation

Step 1:

At first, converting the fractional part of mixed number into a terminating decimal $\frac{4}{5} = 0.8$

Step 2:

Keeping whole number part as it is.

So, $9 \frac{4}{5} = 9.8$

Q 2 - Convert $\mathbf {6 \frac{2}{5}}$ into a terminating decimal.

Answer : A

Explanation

Step 1:

At first, converting the fractional part of mixed number into a terminating decimal $\frac{3}{5} = 0.6$

Step 2:

Keeping whole number part as it is.

So, $6 \frac{2}{5} = 6.6$

Q 3 - Convert $\mathbf {7 \frac{3}{4}}$ into a terminating decimal.

Answer : D

Explanation

Step 1:

At first, converting the fractional part of mixed number into a terminating decimal $\frac{3}{4} = 0.75$

Step 2:

Keeping whole number part as it is.

So, $7 \frac{3}{4} = 7.75$

Q 4 - Convert $\mathbf {12 \frac{1}{2}}$ into a terminating decimal.

Answer : B

Explanation

Step 1:

At first, converting the fractional part of mixed number into a terminating decimal $\frac{1}{2} = 0.5$

Step 2:

Keeping whole number part as it is.

So, $12 \frac{1}{2} = 12.5$

Q 5 - Convert $\mathbf {5 \frac{3}{8}}$ into a terminating decimal.

Answer : A

Explanation

Step 1:

At first, converting the fractional part of mixed number into a terminating decimal $\frac{3}{8} = 0.375$

Step 2:

Keeping whole number part as it is.

So, $5 \frac{3}{8} = 5.375$

Q 6 - Convert $\mathbf {9 \frac{5}{8}}$ into a terminating decimal.

Answer : B

Explanation

Step 1:

At first, converting the fractional part of mixed number into a terminating decimal $\frac{5}{8} = 0.625$

Step 2:

Keeping whole number part as it is.

So, $9 \frac{5}{8} = 9.625$

Q 7 - Convert $\mathbf {10 \frac{7}{8}}$ into a terminating decimal.

Answer : C

Explanation

Step 1:

At first, converting the fractional part of mixed number into a terminating decimal $\frac{7}{8} = 0.875$

Step 2:

Keeping whole number part as it is.

So, $10 \frac{7}{8} = 10.875$

Q 8 - Convert $\mathbf {7 \frac{2}{5}}$ into a terminating decimal.

Answer : D

Explanation

Step 1:

At first, converting the fractional part of mixed number into a terminating decimal $\frac{2}{5} = 0.4$

Step 2:

Keeping whole number part as it is.

So, $7 \frac{2}{5} = 7.4$

Q 9 - Convert $\mathbf {8 \frac{5}{8}}$ into a terminating decimal.

Answer : C

Explanation

Step 1:

At first, converting the fractional part of mixed number into a terminating decimal $\frac{5}{8} = 0.625$

Step 2:

Keeping whole number part as it is.

So, $8 \frac{5}{8} = 8.625$

Q 10 - Convert $\mathbf {11 \frac{4}{5}}$ into a terminating decimal.

Answer : A

Explanation

Step 1:

At first, converting the fractional part of mixed number into a terminating decimal $\frac{4}{5} = 0.8$

Step 2:

Keeping whole number part as it is.

So, $11 \frac{4}{5} = 11.8$


converting_mixed_number_terminating_decimal_basic.htm

Advertisements