SAP QM Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP QM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following module is integrated with QM to manage the releases for vendors and manufacturers and also monitor QM systems for suppliers?

A - SAP Material Management

B - SAP Production Planning

C - SAP Sales and Distribution

D - SAP Controlling

Answer : A

Explanation

You can integrate following tasks of SAP MM with QM −

  • You manage the quality details for materials, vendors and suppliers.

  • You manage the releases for vendors and manufacturers and also monitor QM systems for suppliers.

  • You manage the release status of delivery from vendor.

  • You can maintain quality agreements and RFP details when you request for a quotations and purchase orders is raised for vendors.

  • You can manage quality certificates for vendors.

Q 2 - Which of the following module is integrates with QM to initiate an inspection when a delivery is created against a purchase order?

A - SAP Material Management

B - SAP Production Planning

C - SAP Sales and Distribution

D - SAP Controlling

Answer : C

Explanation

You can integrate SAP QM with Sales and Distribution to perform the following activities −

  • You can manage quality information related to customer for sales and distribution process.

  • In SAP QM system, you can initiate an inspection when a delivery is created against a purchase order.

  • You can manage quality in sales & distribution by performing quality notifications and RCA’s and by processing customer complaints to improve customer satisfaction.

Q 3 - Which of the following in QM is used to determine the size of inspection lot to be used in inspection plan under Quality planning?

A - Master inspection charactertics

B - Inspection Method

C - Sampling Procedure

D - None of these

Answer : C

Explanation

Sampling procedure in QM is used to determine the size of inspection lot to be used in inspection plan under Quality planning. You can define a sampling procedure as fixed sample, percentage or other sample. A sampling scheme contains collection of sampling plans.

Q 4 - While defining a sampling procedure, which of the following make up inspection charactertics?

A - Sampling Type

B - Valuation Mode

C - Inspection Method Status

D - A & B

E - All of the above

Answer : D

Explanation

The rules for determining the sample are stored in the sampling type. The sampling type and valuation mode are combined for the inspection characteristics.

Q 5 - If you want that the sample size will not be dynamically modified, which of the following should be used?

A - Enter a sampling scheme

B - Inspection Stage Change

C - Multiple Samples

D - All of the above

Answer : B

Explanation

By setting the indicator "No stage change" you can prevent an inspection stage change from taking place. This means that the sample size will not be dynamically modified.

Q 6 - What is SAP inspection type used for in process material inspection?

A - 01

B - 02

C - 03

D - 04

Answer : C

Q 7 - In SAP MM process, SAP QM allows a company's representatives to visit the supplier office to check the quality of the goods they produce?

A - True

B - False

Answer : A

Q 8 - Which of the following Transaction code is used for scheduling UD for Production lot?

A - QA39

B - QA40

C - QA41

D - QA42

Answer : C

Q 9 - As part of Quality Management process, which of the following parameter can be set for Material master?

A - Material Requirement Planning run

B - Material Type

C - Purchase Order

D - Inspection Method & Sample Procedure

Answer : D

Q 10 - Which of the following can be used to adjust the probability of acceptance and the inspection effort, based on different quality situations?

A - Inspection Severity

B - AQL

C - Sample Size

D - All of the above

Answer : A

Explanation

In SAP Quality Management process, you can vary inspection severity that allows to adjust the probability of acceptance and the inspection effort, based on different quality situations. The inspection severity is closely connected to the inspection scope. If all other conditions remain the same, different inspection severities lead to different inspection scopes or acceptance conditions.


sap_qm_questions_answers.htm

Advertisements