- SAP CCA - Home
- SAP CCA - Overview
- SAP CCA - Activity Types
- SAP CCA - Master Data
- SAP CCA - Cost Center Groups
- SAP CCA - Creating a Cost Center
- SAP CCA - Cost Center Posting
- SAP CCA - Linking Order Reason
- SAP CCA - Internal Order
- SAP CCA - Settlement of IO
- SAP CCA - Profit Center
- SAP CCA - Postings to Profit Center
- Profit Center Standard Hierarchy
- Assignment of Cost to Profit Centers
- Assigning Materials to Profit Center
- SAP CCA - Compare CO, PC, IO
- SAP CCA - Planning
- SAP CCA - Period-End Closing
- SAP CCA - Accrual Calculation
- SAP CCA - Schedule Manager
- SAP CCA - Variance Calculation
- SAP CCA - Year-End Closing
- SAP CCA - Product Costing
- SAP CCA - Profitability Analysis
- SAP CCA - Information System
- SAP CCA - Standard Reports
- SAP CCA - Important Tables
- SAP CCA - Job Responsibilities
SAP CCA Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP CCA. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following statement is/are incorrect about Controlling module?
A - Controlling provides information for management decision-making.
B - Controlling and Financial Accounting are independent components in the SAP system.
C - One of the main task of Controlling is planning.
D - You can implement Controlling module completely independent of FI.
Answer : D
Explanation
Controlling can be implemented independently of FI, there is some basic configuration that needs to be done in FI.
Q 2 - Cost element for Order settlement is an example of?
Answer : B
Explanation
Secondary Cost Elements
These elements are maintained in Cost Accounting. To create a secondary cost element, system checks account already exists in Financial Accounting and if an account exists, secondary cost element cant be created.
Common examples of secondary cost elements −
Cost element for Order settlement
Q 3 - Which of the following Transaction Code is used to create Cost Center Element?
Answer : A
Q 4 - Which of the following provides a transaction-based and cross-functional approach for activity output in which several cost centers are involved?
Answer : C
Q 5 - A company in the SAP structure is used as?
B - A Consolidation Master record
D - To accumulate company code data for more than one company code
Answer : B
Q 6 - Which of the following can be achieved using Cost Center planning?
B - To control and monitor business growth
C - To perform target comparison-plan/actual or target/actual
Answer : D
Q 7 - In year-end closing, you cant transfer carry forward to first period of next fiscal year?
Answer : B
Q 8 - While performing Carry forward commitment for year-end closing, which of the following is not available Processing option?
Answer : D
Q 9 - You are not able to create preliminary cost estimate for the product cost collector. What could be the reason?
A - You are using controlling level "production version"
B - You are using controlling level "BOM/Routing"
C - You are using controlling level "production Plant/planning plant"
Answer : C
Q 10 - Transaction data normally remains same in system and is stored in line item tables?
Answer : B
Explanation
Transaction data keeps on changing in system and is stored in line item tables.