SAP BW Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP BW. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP BW Mock Test IV

Q 1 - Which of the following is used to perform preliminary calculations and is used to store these in global data structure in a table?

A - Start Routine

B - End routine

C - Expert Routine

D - None of the above

Answer : A

Q 2 - A company wants to set up BI reporting on Sales data from source system without extraction. Which of the following SAP BW feature support this?

A - MultiProvider

B - Delta Load

C - Virtual Provider

D - InfoSets

Answer : C

Explanation

You can access BI data from source system without extraction using Virtual Providers.

Q 3 - Criteria for selecting PSA and IDOC methods transfer data depends on?

A - Load Performance

B - Query Performance

C - Volume of Data

D - Frequency of Data

Answer : C

Q 4 - Which of the following is a valid transformation rule in BW?

A - Count

B - Extract

C - routine

D - Overwrite

Answer : C

Q 5 - Virtual Providers only allow read access to data in source system?

A - True

B - False

Answer : A

Q 6 - Which of the Virtual provider is recommended when you need upto date and small amount of data from time to time and only few users query on data simultaneously?

A - VirtualProvider based on BAPI's

B - VirtualProvider with function modules

C - Virtual Providers with DTP

D - All of the above

Answer : C

Explanation

Virtual Providers with DTP is recommended for −

Up to date data from SAP system

Small amount of data is accessed from time to time

Few user execute queries simultaneously

Q 7 - Which of the following is component of Business Explorer suite?

A - Web Analyzer

B - Report Designer

C - BICS

D - BEx Query Designer

E - PSA

Answer : E

Explanation

BEx suite is reporting environment in SAP BW and it doesn't contain Persistent Staging Area of SAP BW

Q 8 - Which of the following in BEx suite is used to create BI queries?

A - Query Designer

B - Report Designer

C - Web Application Designer

D - Web Analyzer

Answer : A

Explanation

Query Designer in BEx suite is used to create BI queries and is user friendly tool.

Q 9 - Which of the following transaction is used in SAP BW to manage authorization objects?

A - SU12

B - SU21

C - SM59

D - SM56

Answer : B

Q 10 - Which of the following class contains majority of authorization objects in BI?

A - AS

B - DS

C - RS

D - ZS

Answer : C

Explanation

Authorization objects are grouped according to authorization object classes and majority of objects are in class RS in BI.

Q 11 - In order to execute query, which of the following authorization object access is mandate in BW?

A - S_RS_COMP

B - S_RS_ADMWB

C - S_RS_Query

D - None of these

Answer : A

Explanation

S_RS_COMP: this object is very important for reporting and is used for authorization for using different components for query definition.

Q 12 - An authorization object S_RS_HIER is used for creating InfoCubes?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

S_RS_HIER: is related to hierarchies.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 C
3 C
4 C
5 A
6 C
7 E
8 A
9 B
10 C
11 A
12 B
sap_bw_questions_answers.htm
Advertisements