SAP BW Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP BW. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP BW Mock Test II

Q 1 - Which of the following uses J2EE connectivity to enable reporting on Relational and multidimensional data sources?

A - DB Connect

B - UD Connect

C - Both of the above

D - None of the above

Answer : B

Explanation

UD connect uses application server J2EE connectivity to allow reporting on both SAP and non SAP data sources.

Q 2 - DB connect relies on ABAP stack and Universal Data connector is based on Java stack?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Both UD connect and DB connect are used for connection to any database system which is able to provide data for BI system. DB Connect relies on ABAP Stack of WAS and UD Connect is built on JAVA Stack of WAS.

Q 3 - In SAP BW, table that consists of master data are kept in separate tables and this structure is known as

A - Star Schema

B - Extended Star Schema

C - InfoCubes

D - InfoArea

Answer : B

Explanation

When the table consists of master data are kept in separate tables, this structure is known as extended star schema.

Q 4 - Which of the following transaction code can be used for monitoring daily process chains?

A - RSPC1

B - RSPCM

C - RSPC

D - RZ20

Answer : B

Explanation

RSPC1: Display Process Chain

RSPCM: Monitoring Daily Process Chains

RSPC: Process Chain Maintenance

RZ20: Log for Process Chains

Q 5 - In SAP BW, which of the following is not an available option to perform data load from flat file?

A - Full Load

B - Half Load

C - New Status for changed records

D - Additive Delta

Answer : B

Q 6 - Which of the following can be used for reporting in SAP BW?

A - BEx Analyzer

B - Lumira

C - BICS

D - BEx query

Answer : A

Explanation

BEx Analyzer is one of reporting environment in SAP BW and is integrated with MS Excel.

Q 7 - To save in progress query so that it is not accessible to other users. It should be saved as?

A - Public

B - Network Drive

C - Local System

D - Favorites

Answer : D

Explanation

You can store all the under development queries to Favorites to prevent them accessible to other users.

Q 8 - Which of the following is not a valid object in Operational data store?

A - New

B - Active

C - Change

D - Update

Answer : D

Explanation

When new data comes in ODS, it gets store in New table. When it is activated it is written in Active tables and all changes has been recorded to change log.

Q 9 - Which of the following represent key figures in SAP BW?

A - None

B - Total Revenue & Amount

C - Product ID

D - Calendar Year

E - Customer Name

Answer : B

Explanation

Key figures represent the measurable values on which you perform the analysis.

Q 10 - Which of the following are part of Dimension tables in BW?

A - Pointers to text values

B - SID's & Pointers to Fact table

C - Transfer Rules

D - None

Answer : B

Explanation

Dimension tables in SAP BW contains SID and pointers to fact table.

Q 11 - Which of the following is used to connect to SAP BW using a BEx query?

A - BICS

B - Relational

C - ODBC

D - JDBC

Answer : A

Explanation

Business Intelligence Consumer Service BICS is used for connectivity to BI tools to connect to BEx queries on SAP BW system.

Q 12 - In SAP BW, InfoObjects in dimension tables are called?

A - Key Figures

B - Characteristics

C - Delta Load

D - Attributes

Answer : B

Explanation

InfoObjects in Dimension tables are called characteristics and InfoObject in fact tables are called key figures.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 A
3 B
4 B
5 B
6 A
7 D
8 D
9 B
10 B
11 A
12 B
sap_bw_questions_answers.htm
Advertisements