SAP Basis Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP Basis. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP Basis Mock Test IV

Q 1 - Transport Log keeps track of transport log files which has been moved in a transport request?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Transport Logs:

It keeps track of transport log files which has been moved in a transport request.

Q 2 - Which of the following log record value shows that a warning was issued and objects were transported successfully?

A - 0

B - 4

C - 8

D - 12

Answer : B

Explanation

0 − This value represents that export was successful.

4 − This value represents that a warning was issued and objects were transported successfully.

8 − This represents that a warning was issued and at least one object could not be transported.

12 or higher − This value represents an error in transport request and it is normally not resulted cos of objects in TR and probably occur cos of system failure.

Answer : C

Explanation

All patches start with SAPK followed by patch type.

  • ABAP (SAPKA620XXXX)
  • BASIS (SAPKB620XXXX)

Q 4 - A Transport request consist of which of the following files?

A - COFILE

B - DATAFILE

C - A and B

D - None of these

Answer : C

Q 5 - Which of the following is used to communicate between ABAP stack and Java stack?

A - ICM

B - SCM

C - JCO

D - None of these

Answer : C

Q 6 - To proceed with new implementation, Transport directory /usr/sap/trans should have enough space?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Transaction Code: SPAM. You can check if any previous package is in progress or incomplete. If there is an incomplete support package, you can’t proceed with new implementation.

Transport directory /usr/sap/trans should have enough space.

Q 7 - Which of the following level, data from separate client is kept separate from each other?

A - Operating System Level

B - Database Level

C - Kernel Level

D - A and B

Answer : C

Q 8 - Which of the following is an executable program that exists between SAP Applications and operating system?

A - System ID

B - Kernel

C - Operating System

D - .ATT and .PAT files

Answer : B

Q 9 -Which of the following connection allows you to create trusted-trusting relationship between systems and you can communicate and exchange information and data?

A - HTTP

B - OData

C - RFC

D - TCP/IP

Answer : C

Explanation

To communicate between SAP systems, there is a need to define a mechanism. One of the most common way is to define Remote function Call RFC connection between two systems. By creating a trusted RFC connection between two, it allows you to create trusted-trusting relationship between systems and you can communicate and exchange information and data.

Q 10 - What is the Trusted RFC connection type to specify connection between ABAP systems?

A - Type I

B - Type T

C - Type 3

D - None of these

Answer : C

Explanation

Type 3:

This connection type is used to specify connection between ABAP systems. This is applicable for both type of RFCs, between ABAP systems and external calls to ABAP systems.

Q 11 - Which of the following is used to deploy a new patch in Java stack?

A - SPAM

B - SAINT

C - SDM

D - All of the above

Answer : C

Q 12 - Which of the following is not a component of /usr/sap.trans?

A - Tmp

B - Log

C - Profile

D - Bin

Answer : C

Q 13 - Which of the following Transaction code is used to monitor update processes?

A - SM51

B - SM59

C - SM13

D - SM52

Answer : C

Explanation

You can monitor update processes using the Transaction SM13. In User field enter “*” and click on Execute.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 B
3 C
4 C
5 C
6 A
7 C
8 B
9 C
10 C
11 C
12 C
13 C
sap_basis_questions_answers.htm
Advertisements