SAP Basis Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP Basis. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP Basis Mock Test III

Q 1 - While making an ABAP program to run in background job, Variant field is manadate and shouldn’t be leave blank?

A - True

B - False

Answer : B

Q 2 - While scheduling a background job, which of the following is not a valid start condition?

A - Immediate

B - Day/Time

C - After Job

D - After Event

E - After Year

Answer : E

Q 3 - When a job is in Active state it can’t be unscheduled till it’s completed?

A - True

B - False

Answer : A

Q 4 - WHICH OF THE FOLLOWING TRANSACTION CODE USED TO RELEASE A TASK?

A - SE05

B - SE07

C - SE04

D - SE09

Answer : D

Q 5 - Which of the following subdirectory in SAP system is used to keep support packages before deployment?

A - /USR/SAP/TRANS/EPS/IN

B - /USR/SAP/TRANS/OUT

C - /USR/SAP/TRANS/LOG

D - /USR/SAP/TRANS/SUPP

Answer : A

Q 6 - Which of the following is not a valid job status in job overview tab?

A - Released

B - Ready

C - Active

D - In Process

E - Finished

Answer : D

Q 7 - Which of the following can be used to delete multiple jobs in SAP system?

A - RSRTC

B - RSBTCDEL2

C - RSBTLDEC2

D - None of these

Answer : B

Explanation

To delete multiple jobs, use Transaction SE38. Use report RSBTCDEL2 (New version of RSBTCDEL). Old job logs will be deleted and will not show in the job overview.

Q 8 - Which of the following is used to manage, configure the changes in SAP repository and other objects in TMS?

A - Change and Transport Organizer CTO

B - Transport Domain controller

C - Tools

D - RFC Connection

Answer : A

Explanation

Change and Transport Organizer CTO:

Transaction: SE01

This is used to manage, configure the changes in SAP repository and other objects. This provides you a central environment for development and configuration projects.

Q 9 - Which of the following file under usr/sap/trans/bin directory which stores TMS configuration and is used by systems and domains for checking existing configurations?

A - TRANSPORT.CFG

B - TMS.CFG

C - DOMAIN.CFG

D - All of the above

Answer : C

Explanation

DOMAIN.CFG file is created under usr/sap/trans/bin directory which stores TMS configuration and is used by systems and domains for checking existing configurations.

Q 10 - Which of the following transport routes, Transport layers are not required?

A - Consolidation (From DEV to QAS)

B - Delivery (From QAS to PRD)

C - None of these

Answer : B

Q 11 - Which of the following client should be used to configure STMS?

A - 000

B - 001

C - 066

D - 800

Answer : A

Q 12 - Which of the following represent the components of R/3 system architecture?

A - Database, Application, Presentation

B - Quality, Development, Production

C - Demo, Training, Development

Answer : A

Q 13 - Which of the following represents a standard format of a Transport request?

A - <SID>K<Number>

B - <SID><Number>K

C - K<Number><SID>

D - None of the above

Answer : A

Explanation

Transport request are named in a standard format as: <SID>K<Number>

Example:

SID represents System ID

K stands for fixed keyword/alphabet

Number can be anything from a range starting with 900001

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 E
3 A
4 D
5 A
6 D
7 B
8 A
9 C
10 B
11 A
12 A
13 A
sap_basis_questions_answers.htm

Useful Video Courses

Advertisements