SAP Basis Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP Basis. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP Basis Mock Test II

Q 1 - Which of the following Transaction Code is used to create a copy of client in remote system?

A - SCCL

B - SCC9

C - SM59

D - SE38

Answer : B

Q 2 - Which of the following user type in SAP system is used for interactive system access from GUI?

A - Dialog

B - Service

C - Communication

D - System

Answer : A

Q 3 - In SAP system, an administrator can also lock or unlock a user as per the requirement either manually or automatically?

A - True

B - False

Answer : A

Q 4 - Which of the following Transaction code is used to lock multiple users in SAP system?

A - SU01

B - SU10

C - SSC4

D - SCC5

Answer : B

Explanation

You can lock a user forcefully/automatically using transaction −

  • Transaction CodeSU01 for single user
  • Transaction Code SU10 for multiple users

Q 5 - In SAP system, you can set the number of incorrect login attempts and then system can?

A - End the Session

B - Lock the User account

C - Both of these

D - None of these

Answer : C

Explanation

You can set the number of incorrect login attempts and then system can end the session or can also lock the user account if parameter value is set by Administrator.

Q 6 - Which of the following parameter is used to define number of times that a user can enter an incorrect password before the system ends the logon attempt?

A - login/fails_to_session_end

B - login/fails_to_user_lock

C - login/min_password_lng

D - login/password_expiration_time

Answer : A

Explanation

login/fails_to_session_end

This parameter is used to define number of times that a user can enter an incorrect password before the system ends the logon attempt. The value of parameter should be set lower than the value of parameter.

Q 7 - You can have multiple landscapes in one transport domain?

A - Yes

B - No

Answer : A

Q 8 - What is the transaction used to import SAP-provided support packages into your system.

A - SPAM

B - SAPM

C - SNOTE

D - None of the above

Answer : A

Q 9 - To run an ABAP program with more than one selection screen as a background job, which of the following can be used?

A - Variant

B - External Program

C - Function Module

D - None of these

Answer : A

Q 10 - Which of the following table stores illegal password details in SAP system?

A - USR30

B - USR40

C - USR50

D - None of these

Answer : B

Explanation

You can also select the password which you don’t want users to choose. These passwords are maintained in table USR40 and Transaction SM30 is used for this purpose.

Q 11 - Which of the following are known as wildcard characters?

A - ?

B - *

C - Both of these

Answer : C

Q 12 - Which of the following job class should be used for urgent or critical task?

A - Class A

B - Class B

C - Class C

D - None of the above

Answer : A

Explanation

Class A (High Priority)

This is used for urgent or critical task and must be scheduled with class A priority job. Class A job reserves one or more background work processes.

Class B (Medium Priority)

These jobs are executed after the completion of Class A high priority jobs.

Class C (Low Priority)

These job runs once class A and class B jobs are completed.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 A
3 A
4 B
5 C
6 A
7 A
8 A
9 A
10 B
11 C
12 A
sap_basis_questions_answers.htm

Useful Video Courses

Advertisements