# Word Problem With Addition or Subtraction of 2 Decimals

If Rita is given 2 checks, one for $39.99, another for $18.49, how much is the total of the 2 checks?

### Solution

**Step 1:**

The first check’s value = $39.99

The second check’s value = $18.49

**Step 2:**

The sum of the two checks = $39.99 + $18.49 = $58.48

If the rain for the year at a town is expected to be 36.48 inches and it has already rained 26.52 inches, how many more inches of rain are expected?

### Solution

**Step 1:**

Expected rain = 36.48 inches

Fallen rain = 26.52 inches

**Step 2:**

The amount of expected rain = 36.48 − 26.52 = 9.96 inches

During two days, Dave drives 23.9 miles and 31.5 miles. How many miles does Dave drive during those two days?

### Solution

**Step 1:**

First distance driven = 23.9 miles

Second distance driven = 31.5 miles

**Step 2:**

The total distance driven in two days = 23.9 + 31.5 = 55.4 miles