# Word Problem With Addition or Subtraction of 2 Decimals Online Quiz

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Word Problem With Addition or Subtraction of 2 Decimals. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz. Q 1 - A construction company bought 2.7 tons of gravel and 4.96 tons of sand. How many tons of material did the company buy in all?

A - 7.66 tons

B - 7.68 tons

C - 7.77 tons

D - 7.69 tons

### Explanation

Step 1:

Weight of gravel bought = 2.7 tons

Weight of sand bought = 4.96 tons

Step 2:

Total weight of material bought =

2.7 + 4.96 = 7.66 tons

Q 2 - Anna bought 4.18 kilograms of oranges and 3.92 kilograms of apples. How much fruit did she buy in all?

A - 9.10 kilograms

B - 8.12 kilograms

C - 8.10 kilograms

D - 8.20 kilograms

### Explanation

Step 1:

Weight of oranges bought = 4.18 kilograms

Weight of apples bought = 3.92 kilograms

Step 2:

Total weight of fruits bought =

4.18 + 3.92 = 8.10 kilograms

Q 3 - Mike runs 6.18 km every morning. One day, he runs 5.25 km and then stops for a break. How much further does Mike have left to run?

A - 1.93 km

B - 0.83 km

C - 0.92 km

D - 0.93 km

### Explanation

Step 1:

Distance run in a day = 6.18 km

Distance run before break = 5.25 km

Step 2:

Distance left for running =

6.18 – 5.25 = 0.93 km

Q 4 - It rained 0.96 inches on Friday and 0.38 inches on Sunday. How much did it rain on Friday and Sunday combined?

A - 1.35 inches

B - 1.34 inches

C - 1.33 inches

D - 1.44 inches

### Explanation

Step 1:

Rain on Friday = 0.96 inches

Rain on Sunday = 0.38 inches

Step 2:

Total rain on Friday and Sunday =

0.96 + 0.38 = 1.34 inches

Q 5 - Ariel had 0.49 grams of pepper; and she used 0.08 grams of the pepper to make an omelet. How much pepper does Ariel have now?

A - 0.51 grams

B - 0.40 grams

C - 0.41 grams

D - 0.42 grams

### Explanation

Step 1:

Amount of pepper available = 0.49 grams

Amount of pepper used = 0.08 grams

Step 2:

Amount of pepper left =

0.49 – 0.08 = 0.41 grams

Q 6 - Subtract Thirteen and eight-tenths from Nineteen and forty-seven hundredths.

A - 5.68

B - 5.67

C - 5.77

D - 6.67

### Explanation

Subtract Thirteen and eight-tenths from Nineteen and forty-seven hundredths translated into math statement is

19.47 – 13.8 = 19.47 – 13.80 = 5.67

which is five and sixty-seven hundredths.

Q 7 - Jeanie buys an apple for $0.82 and pays with a$2.00 bill. How much change will she get back?

A - $1.18 B -$1.19

C - $1.28 D -$1.16

### Explanation

Step 1:

Cost of apple = $0.82 Step 2: Change received =$2.00 − $0.82 =$1.18

Q 8 - Melinda walks 0.74 miles to a supermarket and Natasha walks 0.58 miles to a drugstore. How much farther does Melinda walk than Natasha?

A - 0.18 miles

B - 0.016 miles

C - 0.17 miles

D - 0.16 miles

### Explanation

Step 1:

Distance walked by Melinda = 0.74 miles

Distance walked by Natasha = 0.58 miles

Step 2:

The distance farther walked by Melinda than Natasha is =

0.74 miles – 0.58 miles = 0.16 miles

Q 9 - Jack bought 3.9 pounds of tomatoes and 4.8 pounds of potatoes. How many pounds of vegetables did he buy in all?

A - 8.6 pounds

B - 8.07 pounds

C - 8.7 pounds

D - 8.8 pounds

### Explanation

Step 1:

Weight of tomatoes bought = 3.9 pounds

Weight of potatoes bought = 4.8 pounds

Step 2:

Total weight of the vegetables bought =

3.9 + 4.8 = 8.7 pounds

Q 10 - A woman buys 2.8 pounds of rice, and 1.9 pounds are consumed. How much rice is left?

A - 0.8 pounds

B - 0.9 pounds

C - 9.0 pounds

D - 0.09 pounds

### Explanation

Step 1:

Amount of rice bought = 2.8 pounds

Amount of rice consumed = 1.9 pounds

Step 2:

Amount of rice left = 2.8 pounds – 1.9 pounds = 0.9 pounds