# U.S. Customary Unit Conversion with Whole Number Values Online Quiz

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to U.S. Customary Unit Conversion with Whole Number Values. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz. Q 1 - Fill in the blank to make the conversion true.

12 yards = ___ feet

### Explanation

Step 1:

1 yard = 3 feet

Step 2:

So, 12 yards = 12 × 3 feet = 36 feet

Q 2 - Fill in the blank to make the conversion true.

24 feet = ___ yards

### Explanation

Step 1:

3 feet = 1 yard; 1 feet = $\frac{1}{3}$ yard

Step 2:

So, 24 feet = $\frac{24}{3}$ yards = 8 yards

Q 3 - Fill in the blank to make the conversion true.

13 gallons = ___ quarts

### Explanation

Step 1:

1 gallon = 4 quarts

Step 2:

So, 13 gallons = 13 × 4 quarts = 52 quarts

Q 4 - Fill in the blank to make the conversion true.

176 ounces = ___ pounds

### Explanation

Step 1:

16 ounces = 1 pound; 1 ounce = $\frac{1}{16}$ pound

Step 2:

So, 176 ounces = $\frac{176}{16}$ pounds = 11 pounds

Step 3:

Q 5 - Fill in the blank to make the conversion true.

15 pounds = ___ ounces

### Explanation

Step 1:

1 pound = 16 ounces

Step 2:

So, 15 pounds = 15 × 16 ounces = 240 ounces

Q 6 - Fill in the blank to make the conversion true.

8 feet = ___ inches

### Explanation

Step 1:

1 foot = 12 inches

Step 2:

So, 8 feet = 8 × 12 inches = 96 inches

Q 7 - Fill in the blank to make the conversion true.

7 quarts = ___ pints

### Explanation

Step 1:

1 quart = 2 pints

Step 2:

So, 7 quarts = 7 × 2 pints = 14 pint

Q 8 - Fill in the blank to make the conversion true.

96 cups = ___ gallons

### Explanation

Step 1:

16 cups = 1 gallon; 1 cup = $\frac{1}{16}$ gallon

Step 2:

So, 96 cups = $\frac{96}{16}$ = 6 gallons

Q 9 - Fill in the blank to make the conversion true.

8 weeks = ___ days

### Explanation

Step 1:

1 week = 7 days

Step 2:

So, 8 weeks = 8 × 7 days = 56 days

Q 10 - Fill in the blank to make the conversion true.

12 tons = ___ pounds