SAP QM Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP QM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP QM Mock Test I

Q 2 - In which of the following QM component, someone from the quality department inspects an item as per defined points in inspection plan?

A - Quality Planning

B - Quality Assurance

C - Quality Control

D - None of these

Answer : B

Explanation

Under Quality assurance, it includes the quality inspection.

A Quality inspection involves someone from the quality department inspects an item as per defined points in inspection plan. You perform the inspection based on one or more inspection lots, where a lot is a request to inspect a specific item.

Q 3 - Under quality control, you have quality notifications, standard reports and Quality notification system. What actions has to be taken as per defect finding?

A - True

B - False

Answer : A

Q 4 - Which of the following report can be used to check the number of times an item has been identified with a defect status?

A - Material Defects report

B - Vendor Defect report

C - Customer Defect report

D - All of the above

Answer : A

Explanation

Material Defects report −

It can be used to check the number of times an item has been identified with a defect status.

Q 5 - Which of the following module is integrated with QM to manage the releases for vendors and manufacturers and also monitor QM systems for suppliers?

A - SAP Material Management

B - SAP Production Planning

C - SAP Sales and Distribution

D - SAP Controlling

Answer : A

Explanation

You can integrate following tasks of SAP MM with QM −

  • You manage the quality details for materials, vendors and suppliers.

  • You manage the releases for vendors and manufacturers and also monitor QM systems for suppliers.

  • You manage the release status of delivery from vendor.

  • You can maintain quality agreements and RFP details when you request for a quotations and purchase orders is raised for vendors.

  • You can manage quality certificates for vendors.

Q 6 - In SAP QM process, it doesn’t involve an inspection at supplier site before there is delivery due from the supplier?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

Using SAP QM process, you can also initiate an inspection at supplier site before there is delivery due from the supplier.

Q 7 - Which of the following module is integrates with QM to initiate an inspection when a delivery is created against a purchase order?

A - SAP Material Management

B - SAP Production Planning

C - SAP Sales and Distribution

D - SAP Controlling

Answer : C

Explanation

You can integrate SAP QM with Sales and Distribution to perform the following activities −

  • You can manage quality information related to customer for sales and distribution process.

  • In SAP QM system, you can initiate an inspection when a delivery is created against a purchase order.

  • You can manage quality in sales & distribution by performing quality notifications and RCA’s and by processing customer complaints to improve customer satisfaction.

Q 8 - Which of the following module is integrated with QM to manage the costs for defect control and non-confirmative costs in production process?

A - SAP Material Management

B - SAP Production Planning

C - SAP Sales and Distribution

D - SAP Controlling

Answer : D

Explanation

You can integrate SAP QM with controlling process to manage the costs for defect control and non-confirmative costs in production process.

Q 9 - Which of the following is not a control parameter that can be set on the material master for Quality Management?

A - MRP Type

B - Inspection Type

C - Sample Determination

D - Requirements for the vendor’s QM system

Answer : A

Q 10 - You can assign an inspection method to master inspection charactertics or directly to an inspection charactertics in an inspection plan?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

You can use inspection method to perform the inspection. An inspection method can be assigned to master inspection charactertics or directly to an inspection charactertics in an inspection plan.

An Inspection method can be created in one plant same method can be used in other plant.

Q 11 - Which of the following Transaction is used to create Master Inspection Charactertics?

A - QS21

B - QS31

C - QDV1

D - QP01

Answer : A

Q 12 - Which of the following in QM is used to determine the size of inspection lot to be used in inspection plan under Quality planning?

A - Master inspection charactertics

B - Inspection Method

C - Sampling Procedure

D - None of these

Answer : C

Explanation

Sampling procedure in QM is used to determine the size of inspection lot to be used in inspection plan under Quality planning. You can define a sampling procedure as fixed sample, percentage or other sample. A sampling scheme contains collection of sampling plans.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 D
2 B
3 A
4 A
5 A
6 B
7 C
8 D
9 A
10 A
11 A
12 C

sap_qm_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store