SAP PP Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP PP. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following module deals with processes like capacity planning and material planning and execution of production order, bill of material and goods movement?

A - Plant Maintenance

B - Supply Chain Management

C - Sales and Distribution

D - Production Planning

Answer : D

Q 2 - When you create a Material BOM without a Plant is known as?

A - Reference BOM

B - Master BOM

C - Group BOM

D - Master group

Answer : C

Q 3 - You can use Work center to monitor which of the following activities?

A - Scheduling

B - Production Costing

C - Capacity Planning

D - All of the above

Answer : D

Q 4 - Which of the following movement type is used for Goods Receipt in to Warehouse?

A - 101

B - 102

B - 103

B - 122

Answer : A

Q 5 - Long Term Planning is not actual run but is used to see if all capacity requirement can be fulfilled and you can also transfer simulative area to operative area if requirements are fulfilled?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Long term planning in SAP PP is used to check future demands at all Bill of Material level. You can check the current capacity and vendor ability to provide the material in required time period.

This is not actual run but is used to see if all capacity requirement can be fulfilled and you can also transfer simulative area to operative area if requirements are fulfilled.

Q 6 - Which of the following Transaction code is used to display Production Lot?

A - MDL5

B - MDL3

C - MDL1

D - MEL1

Answer : B

Q 7 - In an industry, there is a high product stability, high repetition rate, and product complexity is low. Which type of manufacturing is suitable for this type of production?

A - Discrete Manufacturing

B - Bulk Manufacturing

C - Repetitive Manufacturing

D - All of these

Answer : C

Q 8 - To check the available stock at any point of time, which of the following can be used?

A - Capacity Leveling

B - Stock overview

C - Stock/Requirement List

D - All of these

Answer : B

Explanation

You can use Stock overview to check the available stock at any point of time. Stock overview can be checked using T-Code: MMBE or go to Logistics → Materials Management → Inventory Management → Environment → Stock → Stock Overview

Q 9 - To see real time stock, you can use this report for multiple material?

A - Material document list

B - Stock of multiple materials

C - List in Bill of Material

D - All of these

Answer : B

Explanation

To see real time stock, you can use this report for multiple materials. When goods movement are done, you can use this report to see real time stock information.

Use T-Code: MB52

Q 10 - To set your PIR version active, which of the below value should be used to specify requirement would be considered in material requirement planning?

A - 00

B - 01

C - 02

D - 03

Answer : A

Explanation

In SAP PP, demand management is performed by Planned Independent requirement PIR. Planned Independent requirement provides input for production planning. A PIR contains one planned quantity of product and one date for material or a planned quantity is split over a span of time period.

To set your PIR version active use value 00 to specify requirement would be considered in material requirement planning. To maintain number of versions of planned independent requirement, you can set some numbers to active and others to inactive.

sap_pp_questions_answers.htm
Advertisements