SAP CCA Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP CCA. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP CCA Mock Test I

Q 1 - Which of the following contains master data objects: Cost center, activity types and Static key figures?

A - Cost Center

B - Profit Centers

C - Investment Centers

D - None of these

Answer : A

Explanation

Cost Center represents a smallest unit of responsibility in an organization and contains master data objects: Cost center, activity types and Static key figures.

Answer : D

Explanation

Controlling can be implemented independently of FI, there is some basic configuration that needs to be done in FI.

Q 3 - In Cost Center hierarchy, which of the following comes at the top in a normal scenario?

A - Organization

B - Functional Areas

C - Sub Areas

D - Activities

Answer : A

Q 4 - Which of the Transaction code can be used to create an activity type in Controlling?

A - KX01

B - KL01

C - KM01

D - None of these

Answer : B

Q 5 - Which of the following is not a master data element in SAP Controlling?

A - Cost Center

B - Cost Elements

C - Activity Types

D - Business Area

E - Key Figures

Answer : D

Explanation

  • Cost Center
  • Cost Elements
  • Activity Types
  • Key Figures
  • Resources

Q 7 - To create a secondary cost element, system checks account already exists in Financial Accounting and if an account exists, secondary cost element can’t be created?

A - True

B - False

Answer : A

Q 8 - Cost element for Order settlement is an example of?

A - Primary Cost element

B - Secondary Cost Element

C - Cost Center

D - None of these

Answer : B

Explanation

Secondary Cost Elements

These elements are maintained in Cost Accounting. To create a secondary cost element, system checks account already exists in Financial Accounting and if an account exists, secondary cost element can’t be created.

Common examples of secondary cost elements −

Cost element for Order settlement

Q 9 - When you post a fixed amount to a cost elements by mentioning account number, it is known as?

A - Indirect Posting

B - Direct Posting

C - Subsequent Posting

D - None of the above

Answer : B

Explanation

Cost element category is used to define if you can post to cost element directly or not. When you post a fixed amount to a cost elements by mentioning account number, it is called direct posting. In direct posting, you can post directly to all primary cost elements by specifying the account number.

Q 10 - Which of the following resource type can be used for Overhead Cost Controlling?

A - Type R

B - Type M

C - Type B

D - Type D

Answer : A

Q 11 - Which of the following Transaction Code is used to create Cost Center Element?

A - KAH1

B - KAH2

C - KH1

D - KH2

Answer : A

Q 12 - When you create a Cost Center Group, you can’t copy an existing group as template and you have to define the structure as new one cos of security?

A - True

B - False

Answer : B

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 D
3 A
4 B
5 D
6 C
7 A
8 B
9 B
10 A
11 A
12 B

sap_cca_questions_answers.htm


Advertisements
E-Books Store