QC Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to QC Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - How are related projects grouped?

A - By test set

B - By package

C - By domain

D - By class

Answer : C

Explanation

Projects are grouped together using Domains

Q 2 - When should tests be automated? (Select two.)

  1. When tests are executed only once

  2. When tests check a multi-user client/server system

  3. When tests require immediate execution

  4. When tests check how easy the application is to use

  5. When tests check the stability of application basic functionality

A - (1) and (3) only

B - (2) and (5) Only

C - (2) and (4) Only

D - (4) and (5) only

Answer : B

Explanation

Tests are automated while testing multi-user client/server system and also check the stability of application basic functionality

Q 3 - In the Test Plan module, which graph enables you to correlate the number of tests and the elapsed time interval?

A - Tests Summary graph

B - Tests Results graph

C - Tests Trend graph

D - Tests Progress graph

Answer : A

Explanation

Tests Progress graph enables you to correlate the number of tests and the elapsed time interval

Q 4 - Which type of data from an Excel spreadsheet can be imported Into ALM? (Select three.)

  1. Requirements

  2. Tests

  3. Test instances

  4. Defects

  5. Baseline

  6. Test plan

A - (1) (2) and (3)

B - (1) (2) and (4)

C - (2) (4) and (6)

D - (1) (3) and (5)

Answer : B

Explanation

Requirements, Tests and defects can be imported to ALM via Excel plugin.

Q 5 - How do you associate defects with tests? (Select three.)

  1. Associate tests from the Test Plan module with defects.

  2. Associate test sets from the Test Lab module with defects

  3. Associate defects with tests run during a manual test run.

  4. Associate test instances with defects during a manual test run

  5. Associate tests with multiple defects.

  6. Associate requirements with multiple defects.

A - (1) (3) and (5) only.

B - (2) (4) and (6) only.

C - (1) (2) and (4) only.

D - (3) (4) and (6) only.

Answer : A

Explanation

Defects can be Associated from Test Plan module, during manual test run and can be associated multiple tests with defects

Q 6 - Your project manager requests that you send the execution status of a test set of 10 tests by tomorrow morning. There is a chance that the fifth test might fail. What should you do to ensure that the subsequent tests run?

A - Schedule the test run based on the Execution Condition.

B - Schedule the test run independently.

C - Schedule the test run by selecting the execution status Never Stop.

D - Schedule the test run based on the parameter.

Answer : B

Explanation

Schedule the test run independently to ensure that the subsequent tests run

Q 7 - ALM enables you to add your own alerts, in addition to automatic traceability notifications. You can use ______ flags to remind yourself to follow up on something.

A - Alert Me

B - Follow up

C - Email me

D - Trigger Alert

Answer : B

Explanation

We can use Follow up flags to remind yourself to follow up on something.

Q 8 - A ________ link is included in the e-mail, enabling the recipient to go directly to the test.

A - Link To Test

B - Move To Test

C - Go To Test

D - Test

Answer : C

Explanation

A Go To Test link is included in the e-mail, enabling the recipient to go directly to the test.

Q 9 - You use the _________ pages to specify the information from the Test Lab module that should appear in the project document.

A - Tests Lab, Test Set, Tests, and Run

B - Test Labs, Test Sets, Tests, and Runs

C - Test Lab, Test Gets, Tests, and Runs

D - Test Lab, Test Sets, Tests, and Runs

Answer : B

Explanation

You use the Test Lab, Test Sets, Tests, and Runs pages to specify the information from the Test Lab module that should appear in the project document

Q 10 - The __________ link displays the requirements for which you did not determine a Risk Category or exclude explicitly from the analysis.

A - Missing risk assessment

B - Delinked assessment

C - Missing assessment

D - Traceability Assessment

Answer : C

Explanation

Missing assessment link displays the requirements for which you did not determine a Risk Category or exclude explicitly from the analysis.

qc_questions_answers.htm
Advertisements