- Percentage Increase & Decrease
- Home
- Finding the final amount given the original amount and a percentage increase or decrease
- Finding the sale price given the original price and percent discount
- Finding the sale price without a calculator given the original price and percent discount
- Finding the total cost including tax or markup
- Finding the original amount given the result of a percentage increase or decrease
- Finding the original price given the sale price and percent discount
- Comparing discounts

- Selected Reading
- UPSC IAS Exams Notes
- Developer's Best Practices
- Questions and Answers
- Effective Resume Writing
- HR Interview Questions
- Computer Glossary
- Who is Who

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to **Finding the sale price given the original price and percent discount**. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using **Show Answer** button. You can use **Next Quiz** button to check new set of questions in the quiz.

**Step 1:**

Marked price of table = $1060

Discount = 16% of 1060 = 0.16 × 1060 = $169.60

**Step 2:**

Sale price of table = $1060 − $169.60 = $890.40

**Step 1:**

Marked price of shirt = $46

Discount = 15% of $46 = 0.15 × 46 = $6.90

**Step 2:**

Sale price of shirt = 46 – 6.90 = $39.10

**Step 1:**

Marked price of TV = $1280

Mark down = 20% of $1280 = 0.2 × 1280 = $256

**Step 2:**

Sale price of TV = $1280 − $256 = $1024

**Step 1:**

Marked price of dinner set = $560

Discount = 12% of $560 = 0.12 × 560 = $67.20

**Step 2:**

Sale price of dinner set = 560 – 67.20 = $492.80

**Step 1:**

Marked price of cell phone = $475

Discount = 15% of $475 = 0.15 × 475 = $71.25

**Step 2:**

Sale price = $475 − $71.25 = $403.75

**Step 1:**

Marked price of toy = $260

Discount = 9% of $260 = 0.09 × 260 = $23.40

**Step 2:**

Sale price of toy = $260 − $23.40 = $236.60

**Step 1:**

Marked price of laptop = $279

Discount = 18% of $279 = 0.18 × 279 = $50.22

**Step 2:**

Sale price of laptop = 279 – 50.22 = $228.78

**Step 1:**

List price of air-conditioner = $1320

Discount = 12% of $1320 = 0.12 × 1320 = $158.20

**Step 2:**

Sale price = $1320 − $158.20 = $1161.60

**Step 1:**

Marked price of lawn mower = $280

Discount = 16% of $280 = 0.16 × 280 = $44.80

**Step 2:**

Sale price of lawn mower = 280 – 44.80 = $235.20

**Step 1:**

Marked price of refrigerator = $1675

Discount = 20% of $1675 = 0.2 × 1675 = $335

**Step 2:**

Sale price of refrigerator = $1675 − $335 = $1340

finding_sale_price_given_original_price_and_percent_discount.htm

Advertisements