- Percentage Increase & Decrease
- Home
- Finding the final amount given the original amount and a percentage increase or decrease
- Finding the sale price given the original price and percent discount
- Finding the sale price without a calculator given the original price and percent discount
- Finding the total cost including tax or markup
- Finding the original amount given the result of a percentage increase or decrease
- Finding the original price given the sale price and percent discount
- Comparing discounts

- Selected Reading
- UPSC IAS Exams Notes
- Developer's Best Practices
- Questions and Answers
- Effective Resume Writing
- HR Interview Questions
- Computer Glossary
- Who is Who

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to **Comparing discounts**. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using **Show Answer** button. You can use **Next Quiz** button to check new set of questions in the quiz.

**Step 1:**

Discount of trader A = 40% of $360 = 0.4 × 360 = $144

Sale price of trader A = $360 − $144 = $216

**Step 2:**

Discount of trader B = 30% of $300 = 0.3 × 300 = $90

Sale price of trader B = $300 − $90 = $210

**Step 3:**

Since 210 < 216, purchasing from Trader B is a better buy.

**Step 1:**

Discount of trader A = 25% of $510 = 0.25 × 510 = $127.50

Sale price of trader A = $510 − $127.50 = $382.50

**Step 2:**

Discount of trader B = 30% of $540 = 0.3 × 540 = $162

Sale price of trader B = $540 − $162 = $378

**Step 3:**

Since 378 < 382.50, purchasing from Trader B is a better buy.

**Step 1:**

Discount of trader A = 25% of $420 = 0.25 × 420 = $105

Sale price of trader A = $420 − $105 = $315

**Step 2:**

Discount of trader B = 30% of $460 = 0.3 × 460 = $138

Sale price of trader B = $460 − $138 = $322

**Step 3:**

Since 315 < 322, purchasing from Trader A is a better buy.

**Step 1:**

Discount of trader A = 25% of $360 = 0.25 × 360 = $90

Sale price of trader A = $360 − $90 = $270

**Step 2:**

Discount of trader B = 30% of $380 = 0.3 × 380 = $114

Sale price of trader B = $380 − $114 = $266

**Step 3:**

Since 266 < 270, purchasing from Trader B is a better buy.

**Step 1:**

Discount of trader A = 25% of $320 = 0.25 × 320 = $80

Sale price of trader A = $320 − $80 = $240

**Step 2:**

Discount of trader B = 30% of $350 = 0.3 × 350 = $105

Sale price of trader B = $350 − $105 = $245

**Step 3:**

Since 240 < 245, purchasing from Trader A is a better buy.

**Step 1:**

Discount of trader A = 25% of $400 = 0.25 × 400 = $100

Sale price of trader A = $400 − $100 = $300

**Step 2:**

Discount of trader B = 30% of $420 = 0.3 × 420 = $126

Sale price of trader B = $420 − $126 = $294

**Step 3:**

Since 294 < 300, purchasing from Trader B is a better buy.

**Step 1:**

Discount of trader A = 20% of $110 = 0.2 × 110 = $22

Sale price of trader A = $110 − $22 = $88

**Step 2:**

Discount of trader B = 30% of $130 = 0.3 × 130 = $39

Sale price of trader B = $130 − $39 = $91

**Step 3:**

Since 88 < 91, purchasing from Trader A is a better buy.

**Step 1:**

Discount of trader A = 30% of $200 = 0.3 × 200 = $60

Sale price of trader A = $200 − $60 = $140

**Step 2:**

Discount of trader B = 35% of $220 = 0.35 × 220 = $77

Sale price of trader B = $220 − $77 = $143

**Step 3:**

Since 140 < 143, purchasing from Trader A is a better buy.

**Step 1:**

Discount of trader A = 20% of $200 = 0.2 × 200 = $40

Sale price of trader A = $200 − $40 = $160

**Step 2:**

Discount of trader B = 15% of $180 = 0.15 × 180 = $27

Sale price of trader B = $180 − $27 = $153

**Step 3:**

Since 153 < 160, purchasing from Trader B is a better buy.

**Step 1:**

Discount of trader A = 25% of $250 = 0.25 × 250 = $62.50

Sale price of trader A = $250 − $62.50 = $187.50

**Step 2:**

Discount of trader B = 30% of $270 = 0.3 × 270 = $81

Sale price of trader B = $270 − $81 = $189

**Step 3:**

Since 187.50 < 189, purchasing from Trader A is a better buy.

comparing_discounts.htm

Advertisements