Finding the sale price without a calculator given the original price and percent discount Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Finding the sale price without a calculator given the original price and percent discount. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - In a music store, a DVD that is marked $21, if available at 10% off. What is the sale price of the DVD?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Marked price = $21

Discount = 10%

Step 2:

Sale price = 100 – 10 = 90% of marked price = 0.9 × 21 = $18.90

Q 2 - In a toy store, a $680 toy is on a sale at 20% discount. What is the sale price of the toy?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Marked price = $680

Discount = 20%

Step 2:

Sale price = 100 – 20 = 80% of marked price = 0.8 × 680 = $544

Q 3 - There is an offer of 25% off on a $8.00 cheese pizza. What is the sale price of the pizza?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Marked price = $8

Discount = 25%

Step 2:

Sale price = 100 – 25 = 75% of marked price = 0.75 × 8 = $6

Q 4 - In a grocery store, a $24 case of beverage is on offer at a 20% discount. What is the sale price of the case of beverage?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Marked price = $24

Discount = 20%

Step 2:

Sale price = 100 – 20 = 80% of marked price = 0.8 × 24 = $19.20

Q 5 - In a store, a $8.00 jar of candy is on sale with an offer of 30% off. What is the sale price of the jar of candy?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Marked price = $8

Discount = 30%

Step 2:

Sale price = 100 – 30 = 70% of marked price = 0.7 × 8 = $5.60

Q 6 - At a supermarket, a $64 dress is on offer at 20% off. What is the sale price of the dress?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Marked price = $64

Discount = 20%

Step 2:

Sale price = 100 – 20 = 80% of marked price = 0.8 × 64 = $51.20

Q 7 - There is an offer of 30% off on a $12 cheese pizza. What is the sale price of the pizza?

Answer : D

Explanation

Step 1:

Marked price = $12

Discount = 30%

Step 2:

Sale price = 100 – 30 = 70% of marked price = 0.7 × 12 = $8.40

Q 8 - In a music store, a $75 iPod is on sale at a discount of 18%. What is the sale price of the iPod?

Answer : C

Explanation

Step 1:

Marked price = $75

Discount = 18%

Step 2:

Sale price = 100 – 18 = 82% of marked price = 0.82 × 75 = $61.50

Q 9 - In a book store, a novel that sells for $28 is for sale with 15% discount. What is the sale price of the novel?

Answer : B

Explanation

Step 1:

Marked price = $28

Discount = 15%

Step 2:

Sale price = 100 – 15 = 85% of marked price = 0.85 × 28 = $23.80

Q 10 - In a cloth store, a $18 scarf is sale at discount of 10%. What is the sale price of the scarf?

Answer : A

Explanation

Step 1:

Marked price = $18

Discount = 10%

Step 2:

Sale price = 100 – 10 = 90% of marked price = 0.9 × 18 = $16.20


finding_sale_price_without_calculator_given_original_price_and_percent_discount.htm

Advertisements