Javascript Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Javascript Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Can you access Cookie using javascript?

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Yes! JavaScript can also manipulate cookies using the cookie property of the Document object.

Q 2 - How can you get the total number of arguments passed to a function?

A - Using args.length property

B - Using arguments.length property

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : B

Explanation

Using arguments.length property, we can get the total number of arguments passed to a function.

Q 3 - Which of the following type of variable is visible only within a function where it is defined?

A - global variable

B - local variable

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : B

Explanation

Local Variables: A local variable will be visible only within a function where it is defined. Function parameters are always local to that function.

Q 4 - Which built-in method sorts the elements of an array?

A - changeOrder(order)

B - order()

C - sort()

D - None of the above.

Answer : C

Explanation

sort() method sorts the elements of an array.

Q 5 - Which of the following function of Number object returns a string value version of the current number in a format that may vary according to a browser's locale settings.?

A - toExponential()

B - toFixed()

C - toLocaleString()

D - toString()

Answer : C

Explanation

toLocaleString() − Returns a string value version of the current number in a format that may vary according to a browser's locale settings.

Q 6 - Which of the following function of String object splits a String object into an array of strings by separating the string into substrings?

A - slice()

B - split()

C - replace()

D - search()

Answer : B

Explanation

split() − Splits a String object into an array of strings by separating the string into substrings.

Q 7 - Which of the following function of String object returns the calling string value converted to upper case?

A - toLocaleUpperCase()

B - toUpperCase()

C - toString()

D - substring()

Answer : B

Explanation

toUpperCase() − Returns the calling string value converted to upper case.

Q 8 - Which of the following function of String object causes a string to be displayed in a small font, as if it were in a <small> tag?

A - link()

B - small()

C - sup()

D - sub()

Answer : B

Explanation

small() − Causes a string to be displayed in a small font, as if it were in a <small> tag.

Q 9 - Which of the following function of Array object returns the first (least) index of an element within the array equal to the specified value, or -1 if none is found?

A - indexOf()

B - join()

C - lastIndexOf()

D - map()

Answer : A

Explanation

indexOf() − Returns the first (least) index of an element within the array equal to the specified value, or -1 if none is found.

Q 10 - Which of the following function of Array object removes the first element from an array and returns that element?

A - reverse()

B - shift()

C - slice()

D - some()

Answer : B

Explanation

shift() − Removes the first element from an array and returns that element.

javascript_questions_answers.htm

Useful Video Courses


Video

JavaScript Online Training

25 Lectures 2.5 hours

Anadi Sharma

Video

JavaScript for beginners

74 Lectures 10 hours

Lets Kode It

Video

jQuery Masterclass Course: JavaScript and AJAX Coding Bible

72 Lectures 4.5 hours

Frahaan Hussain

Video

JavaScript Masterclass: ES6 Modern Development

70 Lectures 4.5 hours

Frahaan Hussain

Video

Modern JavaScript For Developers

46 Lectures 6 hours

Eduonix Learning Solutions

Video

Data Structures in JavaScript: Master The Fundamentals

88 Lectures 14 hours

Eduonix Learning Solutions

Advertisements