Solving an equation with parentheses Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Solving an equation with parentheses. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Solve the following equation:

7(p + 6) = 28

Answer : A

Explanation

Step 1:

Given $7(p + 6) = 28$

Dividing both sides by 7

$\frac{7(p + 6)}{7} = \frac{28}{7}; \: (p + 6) = 4$

Step 2:

Subtracting 6 from both sides

$p + 6 − 6 = 4 − 6 = −2$

So, $p = −2$

Q 2 - Solve the following equation:

5(m + 7) = 35

Answer : B

Explanation

Step 1:

Given $5(m + 7) = 35$

Dividing both sides by 5

$\frac{5(m + 7)}{5} = \frac{35}{5}; \: (m + 7) = 7$

Step 2:

Subtracting 7 from both sides

$m + 7 − 7 = 7 − 7 = 0$

So, $m = 0$

Q 3 - Solve the following equation:

13(g − 2) = 52

Answer : D

Explanation

Step 1:

Given $13(g − 2) = 52$

Dividing both sides by 13

$\frac{13(g − 2)}{13} = \frac{52}{13}; \: (g − 2) = 4$

Step 2:

Adding 2 to both sides

$g + 2 − 2 = 4 + 2 = 6$

So, $g = 6$

Q 4 - Solve the following equation:

27 = 9(w − 5)

Answer : C

Explanation

Step 1:

Given $27 = 9(w − 5)$

Dividing both sides by 9

$\frac{9(w − 5)}{9} = \frac{27}{9}; \: (w − 5) = 3$

Step 2:

Adding 5 to both sides

$w + 5 − 5 = 3 + 5 = 8$

So, $w = 8$

Q 5 - Solve the following equation:

7(k − 13) = 0

Answer : B

Explanation

Step 1:

Given $7(k − 13) = 0$

Dividing both sides by 7

$\frac{7(k − 13)}{7} = \frac{0}{7}; \: (k − 13) = 0$

Step 2:

Adding 13 to both sides

$k + 13 − 13 = 0 + 13 = 13$

So, $k = 13$

Q 6 - Solve the following equation:

2(n − 5) = −8

Answer : A

Explanation

Step 1:

Given $2(n − 5) = −8$

Dividing both sides by 2

$\frac{2(n − 5)}{2} = \frac{−8}{2}; \: (n − 5) = −4$

Step 2:

Adding 5 to both sides

$n + 5 − 5 = −4 + 5 = 1$

So, $n = 1$

Q 7 - Solve the following equation:

−12 = 3(c + 4)

Answer : D

Explanation

Step 1:

Given $−12 = 3(c + 4)$

Dividing both sides by 3

$\frac{−12}{3} = \frac{3(c + 4)}{3}; \: (c + 4) = −4$

Step 2:

Subtracting 4 from both sides

$(c + 4 − 4) = −4 −4 = −8$

So, $c = −8$

Q 8 - Solve the following equation:

35 = 7(w − 2)

Answer : C

Explanation

Step 1:

Given $35 = 7(w − 2)$

Dividing both sides by 7

$\frac{35}{7} = \frac{7(w − 2)}{7}; \: (w − 2) = 5$

Step 2:

Adding 2 to both sides

$w + 2 − 2 = 5 + 2 = 7$

So, $w = 7$

Q 9 - Solve the following equation:

2(y − 4) = −10

Answer : B

Explanation

Step 1:

Given $2(y − 4) = −10$

Dividing both sides by 2

$\frac{2(y − 4)}{2} = \frac{−10}{2}; \: (y − 4) = −5$

Step 2:

Adding 4 to both sides

$y + 4 − 4 = −5 + 4 = −1$

So, $y = −1$

Q 10 - Solve the following equation:

4(p + 5) = 28

Answer : A

Explanation

Step 1:

Given $4(p + 5) = 28$

Dividing both sides by 4

$\frac{4(p + 5)}{4} = \frac{28}{4}; \: (p + 5) = 7$

Step 2:

Subtracting 5 from both sides

$(p + 5 − 5) = 7 − 5 = 2$

So, $p = 2$


solving_an_equation_with_parentheses.htm

Advertisements
E-Books Store