Multiplicative property of equality with decimals Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Multiplicative property of equality with decimals. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Solve the following equation. Round the answer to the nearest tenth.

14.8 = 5.2x

Answer : C

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 5.2

$\frac{5.2x}{5.2} = \frac{14.8}{5.2}$

Step 2:

So, x = 2.84 ≈ 2.8 is the solution to nearest tenth

Q 2 - Solve the following equation. Round the answer to the nearest tenth.

$\frac{g}{2.4} = -12$

Answer : B

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we multiply both sides by 2.4

$\frac{g}{2.4} \times 2.4 = -12 \times 2.4$

Step 2:

So, g = -28.8 is the solution to nearest tenth

Q 3 - Solve the following equation. Round the answer to the nearest tenth.

$\frac{a}{1.2} = -7.5$

Answer : A

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we multiply both sides by 1.2

$\frac{a}{1.2} \times 1.2 = -7.5 \times 1.2$

Step 2:

So, a = -9.0 is the solution to nearest tenth

Q 4 - Solve the following equation. Round the answer to the nearest tenth.

- 18s = -19.2

Answer : D

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 18

$\frac{-18s}{18} = \frac{-19.2}{18}$

Step 2:

So, s = 1.07 ≈ 1.1 is the solution to nearest tenth

Q 5 - Solve the following equation. Round the answer to the nearest tenth.

9p = 5.6

Answer : A

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 9

$\frac{9p}{9} = \frac{5.6}{9}$

Step 2:

So, p = 0.62 ≈ 0.6 is the solution to nearest tenth

Q 6 - Solve the following equation. Round the answer to the nearest tenth.

$-0.6 = \frac{n}{14}$

Answer : B

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we multiply both sides by 14

$-0.6 \times 14 = \frac{n}{14} \times 14$

Step 2:

So, n = -8.4 is the solution to nearest tenth

Q 7 - Solve the following equation. Round the answer to the nearest tenth.

4.8x = 12.7

Answer : D

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 4.8

$\frac{4.8x}{4.8} = \frac{12.7}{4.8}$

Step 2:

So, x = 2.65 ≈ 2.7 is the solution to nearest tenth

Q 8 - Solve the following equation. Round the answer to the nearest tenth.

$\frac{j}{1.8} = -15$

Answer : C

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we multiply both sides by 1.8

$\frac{j}{1.8} \times 1.8 = -15 \times 1.8$

Step 2:

So, j = -27.0 is the solution to nearest tenth

Q 9 - Solve the following equation. Round the answer to the nearest tenth.

3.3 = 2.2y

Answer : A

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 2.2

$\frac{3.3}{2.2} = \frac{2.2y}{2.2}$

Step 2:

So, y = 1.5 is the solution to nearest tenth

Q 10 - Solve the following equation. Round the answer to the nearest tenth.

$-0.9 = \frac{m}{11}$

Answer : D

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we multiply both sides by 2.4

$-0.9 \times 11 = \frac{m}{11} \times 11$

Step 2:

So, m = -9.9 is the solution to nearest tenth


multiplicative_property_of_equality_with_decimals.htm

Advertisements
E-Books Store