Multiplicative property of equality with whole numbers: Fractional answers Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Multiplicative property of equality with whole numbers: Fractional answers. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Solve the following equation:

$\frac{7}{3b} = 11$

Answer : C

Explanation

Step 1:

Given $\frac{7}{3b} = 11$

Cross multiplying, we get

$\frac{7}{3} = 11b$

Step 2:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 11

$\frac{7}{(3 \times 11)} = \frac{11b}{11}$

Step 3:

So, $b = \frac{7}{33}$

Answer : A

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 16

$\frac{16r}{16} = \frac{−23}{16}$

Step 2:

So, $r = \frac{−23}{16}$

Q 3 - Solve the following equation:

$14 = \frac{25}{3p}$

Answer : B

Explanation

Step 1:

Given $14 = \frac{25}{3p}$

Cross multiplying, we get

$3p = \frac{25}{14}$

Step 2:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 3

$\frac{3p}{3} = \frac{25}{(14 \times 3)}$

Step 3:

So, $p = \frac{25}{42}$

Q 4 - Solve the following equation:

$\frac{−10}{7a} = 19$

Answer : D

Explanation

Step 1:

Given $\frac{−10}{7a} = 19$

Cross multiplying, we get

$\frac{−10}{19} = 7a$

Step 2:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 7

$\frac{−10}{(7 \times 19)} = \frac{7a}{7}$

Step 3:

So, $a = \frac{−10}{133}$

Q 5 - Solve the following equation:

$13y = 38$

Answer : A

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 13

$\frac{13y}{13} = \frac{38}{13}$

Step 2:

So, $y = \frac{38}{13}$

Answer : D

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 11

$\frac{11m}{11} = \frac{19}{11}$

Step 2:

So, $m = \frac{19}{11}$

Q 7 - Solve the following equation:

$14z = 5$

Answer : B

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 11

$\frac{14z}{14} = \frac{5}{14}$

Step 2:

So, $z = \frac{5}{14}$

Q 8 - Solve the following equation:

$15 = 23r$

Answer : C

Explanation

Step 1:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 23

$\frac{15}{23} = \frac{23r}{23}$

Step 2:

So, $r = \frac{15}{23}$

Q 9 - Solve the following equation:

$18 = \frac{37}{n}$

Answer : B

Explanation

Step 1:

Given $18 = \frac{37}{n}$

Cross multiplying, we get

$18n = 37$

Step 2:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by 18

$\frac{18n}{18} = \frac{37}{18}$

Step 3:

So, $n = \frac{37}{18}$

Q 10 - Solve the following equation:

$\frac{12}{h} = −7$

Answer : C

Explanation

Step 1:

Given $\frac{12}{h} = −7$

Cross multiplying, we get

$12 = −7h$

Step 2:

Using multiplicative property of equality, we divide both sides by −7

$\frac{12}{−7} = \frac{−7h}{−7}$

Step 3:

So, $h = \frac{−12}{7}$


multiplicative_property_of_equality_with_whole_numbers_fractional_answers.htm

Advertisements