Representing Benchmark Percentages on a Grid Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Representing Benchmark Percentages on a Grid. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Represent the following benchmark percentage on a grid:

5%

Answer : C

Explanation

Step 1:

We take a 10 × 10 grid having 100 squares. Each shaded square represents 1%.

Step 2:

So 5% is represented by shading 5 squares in the grid as shown in choice C.

Q 2 - Represent the following benchmark percentage on a grid:

10%

Answer : A

Explanation

Step 1:

We take a 10 × 10 grid having 100 squares. Each shaded square represents 1%.

Step 2:

So 10% is represented by shading 10 squares in the grid as shown in choice A.

Q 3 - Represent the following benchmark percentage on a grid:

20%

Answer : B

Explanation

Step 1:

We take a 10 × 10 grid having 100 squares. Each shaded square represents 1%.

Step 2:

So 20% is represented by shading 20 squares in the grid as shown in choice B.

Q 4 - Represent the following benchmark percentage on a grid:

25%

Answer : D

Explanation

Step 1:

We take a 10 × 10 grid having 100 squares. Each shaded square represents 1%.

Step 2:

So 25% is represented by shading 25 squares in the grid as shown in choice D.

Q 5 - Represent the following benchmark percentage on a grid:

50%

Answer : A

Explanation

Step 1:

We take a 10 × 10 grid having 100 squares. Each shaded square represents 1%.

Step 2:

So 50% is represented by shading 50 squares in the grid as shown in choice A.

Q 6 - Represent the following benchmark percentage on a grid:

75%

Answer : B

Explanation

Step 1:

We take a 10 × 10 grid having 100 squares. Each shaded square represents 1%.

Step 2:

So 75% is represented by shading 75 squares in the grid as shown in choice B.

Q 7 - Represent the following benchmark percentage on a grid:

100%

Answer : D

Explanation

Step 1:

We take a 10 × 10 grid having 100 squares. Each shaded square represents 1%.

Step 2:

So 100% is represented by shading all 100 squares in the grid as shown in choice D.

Q 8 - Represent the following benchmark percentage on a grid:

30%

Answer : C

Explanation

Step 1:

We take a 10 × 10 grid having 100 squares. Each shaded square represents 1%.

Step 2:

So 30% is represented by shading 30 squares in the grid as shown in choice C.

Q 9 - Represent the following benchmark percentage on a grid:

60%

Answer : B

Explanation

Step 1:

We take a 10 × 10 grid having 100 squares. Each shaded square represents 1%.

Step 2:

So 60% is represented by shading 60 squares in the grid as shown in choice B.

Q 10 - Represent the following benchmark percentage on a grid:

80%

Answer : A

Explanation

Step 1:

We take a 10 × 10 grid having 100 squares. Each shaded square represents 1%.

Step 2:

So 80% is represented by shading 80 squares in the grid as shown in choice A.


representing_benchmark_percentage_on_grid.htm

Advertisements