Converting a Fraction to a Percentage Denominator of 20, 25, or 50 Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Converting a Fraction to a Percentage Denominator of 20, 25, or 50. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Write the following fraction as a percentage:

$\mathbf{\frac{9}{20}}$

Answer : C

Explanation

Step 1:

$\frac{9}{20}$ is made into a fraction with denominator of 100.

Step 2:

Multiply and divide the fraction by 5

$\frac{9}{20} = (9 \times 5) \div (20 \times 5) = \frac{45}{100}$

Step 3:

Writing this fraction as a percentage

By definition, $\frac{9}{20} = \frac{45}{100}$ = 45%

Q 2 - Write the following fraction as a percentage:

$\mathbf{\frac{12}{25}}$

Answer : A

Explanation

Step 1:

$\frac{12}{25}$ is made into a fraction with denominator of 100.

Step 2:

Multiply and divide the fraction by 4

$\frac{12}{25} = (12 \times 4) \div (25 \times 4) = \frac{48}{100}$

Step 3:

Writing this fraction as a percentage

By definition, $\frac{12}{25} = \frac{48}{100}$ = 48%

Q 3 - Write the following fraction as a percentage:

$\mathbf{\frac{23}{50}}$

Answer : B

Explanation

Step 1:

$\frac{23}{50}$ is made into a fraction with denominator of 100.

Step 2:

Multiply and divide the fraction by 2

$\frac{23}{50} = (23 \times 2) \div (50 \times 2) = \frac{46}{100}$

Step 3:

Writing this fraction as a percentage

By definition, $\frac{23}{50} = \frac{46}{100}$ = 46%

Q 4 - Write the following fraction as a percentage:

$\mathbf{\frac{11}{20}}$

Answer : D

Explanation

Step 1:

$\frac{11}{20}$ is made into a fraction with denominator of 100.

Step 2:

Multiply and divide the fraction by 5

$\frac{11}{20} = (11 \times 5) \div (20 \times 5) = \frac{55}{100}$

Step 3:

Writing this fraction as a percentage

By definition, $\frac{11}{20} = \frac{55}{100}$ = 55%

Q 5 - Write the following fraction as a percentage:

$\mathbf{\frac{17}{25}}$

Answer : A

Explanation

Step 1:

$\frac{17}{25}$ is made into a fraction with denominator of 100.

Step 2:

Multiply and divide the fraction by 4

$\frac{17}{25} = (17 \times 4) \div (25 \times 4) = \frac{68}{100}$

Step 3:

Writing this fraction as a percentage

By definition, $\frac{17}{25} = \frac{68}{100} = 68%$

Q 6 - Write the following fraction as a percentage:

$\mathbf{\frac{33}{50}}$

Answer : C

Explanation

Step 1:

$\frac{33}{50}$ is made into a fraction with denominator of 100.

Step 2:

Multiply and divide the fraction by 2

$\frac{33}{50} = (33 \times 2) \div (50 \times 2) = \frac{66}{100}$

Step 3:

Writing this fraction as a percentage

By definition, $\frac{33}{50} = \frac{66}{100}$ = 66%

Q 7 - Write the following fraction as a percentage:

$\mathbf{\frac{19}{20}}$

Answer : D

Explanation

Step 1:

$\frac{19}{20}$ is made into a fraction with denominator of 100.

Step 2:

Multiply and divide the fraction by 5

$\frac{19}{20} = (19 \times 5) \div (20 \times 5) = \frac{95}{100}$

Step 3:

Writing this fraction as a percentage

By definition, $\frac{19}{20} = \frac{95}{100}$ = 95%

Q 8 - Write the following fraction as a percentage:

$\mathbf{\frac{18}{25}}$

Answer : B

Explanation

Step 1:

$\frac{18}{25}$ is made into a fraction with denominator of 100.

Step 2:

Multiply and divide the fraction by 4

$\frac{18}{25} = (18 \times 4) \div (25 \times 4) = \frac{72}{100}$

Step 3:

Writing this fraction as a percentage

By definition, $\frac{18}{25} = \frac{72}{100}$ = 72%

Q 9 - Write the following fraction as a percentage:

$\mathbf{\frac{41}{50}}$

Answer : A

Explanation

Step 1:

$\frac{41}{50}$ is made into a fraction with denominator of 100.

Step 2:

Multiply and divide the fraction by 2

$\frac{41}{50} = (41 \times 2) \div (50 \times 2) = \frac{82}{100}$

Step 3:

Writing this fraction as a percentage

By definition, $\frac{41}{50} = \frac{82}{100}$ = 82%

Q 10 - Write the following fraction as a percentage:

$\mathbf{\frac{17}{20}}$

Answer : C

Explanation

Step 1:

$\frac{17}{20}$ is made into a fraction with denominator of 100.

Step 2:

Multiply and divide the fraction by 5

$\frac{17}{20} = (17 \times 5) \div (20 \times 5) = \frac{85}{100}$

Step 3:

Writing this fraction as a percentage

By definition, $\frac{17}{20} = \frac{85}{100}$ = 85%


converting_fraction_to_percentage_denominator_20_25_50.htm

Advertisements