Volume of a Solid made of Cubes with Unit Fraction Edge Lengths Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Volume of a Solid made of Cubes with Unit Fraction Edge Lengths. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Find the volume of following solid of cubes with unit fraction edge lengths. Each prisms unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 5_1

Answer : C

Explanation

Step 1:

Solid of cubes with unit fraction edge lengths

Quiz 5_1 Explanation

Step 2:

Volume V = l w h = $5 \frac{1}{4}$ × 4 × 5

= 105 cu cm

Q 2 - Find the volume of following solid of cubes with unit fraction edge lengths. Each prisms unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 5_2

Answer : B

Explanation

Step 1:

Solid of cubes with unit fraction edge lengths

Quiz 5_2 Explanation

Step 2:

Volume V = l w h = $5 \frac{1}{3}$ × 5 × 5

= $133 \frac{1}{3}$ cu cm

Q 3 - Find the volume of following solid of cubes with unit fraction edge lengths. Each prisms unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 5_3

Answer : D

Explanation

Step 1:

Solid of cubes with unit fraction edge lengths

Quiz 5_3 Explanation

Step 2:

Volume V = l w h = 4 $\frac{3}{4}$ × 4 × 4

= 76 cu cm

Q 4 - Find the volume of following solid of cubes with unit fraction edge lengths. Each prisms unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 5_4

Answer : A

Explanation

Step 1:

Solid of cubes with unit fraction edge lengths

Quiz 5_4 Explanation

Step 2:

Volume V = l w h = $3 \frac{1}{2}$ × 5 × 3

= $52 \frac{1}{2}$ cu cm

Q 5 - Find the volume of following solid of cubes with unit fraction edge lengths. Each prisms unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 5_5

Answer : B

Explanation

Step 1:

Solid of cubes with unit fraction edge lengths

Quiz 5_5 Explanation

Step 2:

Volume V = l w h = $4 \frac{1}{2}$ × 4 × 2

= 36 cu cm

Q 6 - Find the volume of following solid of cubes with unit fraction edge lengths. Each prisms unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 5_6

Answer : C

Explanation

Step 1:

Solid of cubes with unit fraction edge lengths Volume = 39 cu cm

Quiz 5_6 Explanation

Step 2:

Volume V = l w h = $6 \frac{1}{2}$ × 2 × 3

= 39 cu cm

Q 7 - Find the volume of following solid of cubes with unit fraction edge lengths. Each prisms unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 5_7

Answer : A

Explanation

Step 1:

Solid of cubes with unit fraction edge lengths

Quiz 5_7 Explanation

Step 2:

Volume V = l w h = $3 \frac{2}{4}$ × 4 × 3

= 42 cu cm

Q 8 - Find the volume of following solid of cubes with unit fraction edge lengths. Each prisms unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 5_8

Answer : D

Explanation

Step 1:

Solid of cubes with unit fraction edge lengths

Quiz 5_8 Explanation

Step 2:

Volume V = l w h = $6 \frac{4}{5}$ × 2 × 3

= $40 \frac{4}{5}$ cu cm

Q 9 - Find the volume of following solid of cubes with unit fraction edge lengths. Each prisms unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 5_9

Answer : C

Explanation

Step 1:

Solid of cubes with unit fraction edge lengths

Quiz 5_9 Explanation

Step 2:

Volume V = l w h = $5 \frac{1}{2}$ × 5 × 3

= $82 \frac{1}{2}$ cu cm

Q 10 - Find the volume of following solid of cubes with unit fraction edge lengths. Each prisms unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 5_10

Answer : B

Explanation

Step 1:

Solid of cubes with unit fraction edge lengths.

Quiz 5_10 Explanation

Step 2:

Volume V = l w h = $6 \frac{2}{3}$ × 2 × 2

= $26 \frac{2}{3}$ cu cm


volume_of_solid_made_cubes_with_unit_fraction_edge_lengths.htm

Advertisements