Volume of a Rectangular Prism with Fractional Edge Lengths Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Volume of a Rectangular Prism with Fractional Edge Lengths. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Find the volume of following rectangular prism with fractional edge lengths. Each prism unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 6_1

Answer : C

Explanation

Step 1:

The given prism has length = $3 \frac{4}{5}$; width = 4; height = 3

Step 2:

The volume of prism V = l × w × h

= $3 \frac{4}{5}$ × 4 × 3

= $45 \frac{3}{5}$ cubic units.

Q 2 - Find the volume of following rectangular prism with fractional edge lengths. Each prism unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 6_2

Answer : D

Explanation

Step 1:

The given prism has length = $6 \frac{4}{5}$; width = 2; height = 3

Step 2:

The volume of prism V = l × w × h

= $6 \frac{4}{5}$ × 2 × 3

= $40 \frac{4}{5}$ cubic units.

Q 3 - Find the volume of following rectangular prism with fractional edge lengths. Each prism unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 6_3

Answer : B

Explanation

Step 1:

The given prism has length = $6 \frac{1}{3}$; width = 4; height = 5

Step 2:

The volume of prism V = l × w × h

= $6 \frac{1}{3}$ × 4 × 5

= $126 \frac{2}{3}$ cubic units.

Q 4 - Find the volume of following rectangular prism with fractional edge lengths. Each prism unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 6_4

Answer : A

Explanation

Step 1:

The given prism has length = $6 \frac{3}{4}$; width = 3; height = 4

Step 2:

The volume of prism V = l × w × h

= $6 \frac{3}{4}$ × 3 × 4

= 81 cubic units.

Q 5 - Find the volume of following rectangular prism with fractional edge lengths. Each prism unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 6_5

Answer : C

Explanation

Step 1:

The given prism has length = $6 \frac{2}{4}$; width = 4; height = 3

Step 2:

The volume of prism V = l × w × h

= $6 \frac{2}{4}$ × 4 × 3

= 78 cubic units.

Q 6 - Find the volume of following rectangular prism with fractional edge lengths. Each prism unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 6_6

Answer : A

Explanation

Step 1:

The given prism has length = $6 \frac{2}{3}$; width = 5; height = 2

Step 2:

The volume of prism V = l × w × h

= $6 \frac{2}{3}$ × 5 × 2

= $66 \frac{2}{3}$ cubic units.

Q 7 - Find the volume of following rectangular prism with fractional edge lengths. Each prism unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 6_7

Answer : D

Explanation

Step 1:

The given prism has length = $3 \frac{1}{5}$; width = 4; height = 2

Step 2:

The volume of prism V = l × w × h

= $3 \frac{1}{5}$ × 4 × 2

= $25 \frac{3}{5}$ cubic units.

Q 8 - Find the volume of following rectangular prism with fractional edge lengths. Each prism unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 6_8

Answer : B

Explanation

Step 1:

The given prism has length = $4 \frac{1}{4}$; width = 5; height = 2

Step 2:

The volume of prism V = l × w × h

= $4 \frac{1}{4}$ × 5 × 2

= $42 \frac{1}{2}$ cubic units.

Q 9 - Find the volume of following rectangular prism with fractional edge lengths. Each prism unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 6_9

Answer : C

Explanation

Step 1:

The given prism has length = $6 \frac{2}{3}$; width = 4; height = 3

Step 2:

The volume of prism V = l × w × h

= $6 \frac{2}{3}$ × 4 × 3

= 80 cubic units.

Q 10 - Find the volume of following rectangular prism with fractional edge lengths. Each prism unit is measured in cm (not to scale)

Quiz 6_10

Answer : A

Explanation

Step 1:

The given prism has length = $4 \frac{1}{3}$; width = 5; height = 5

Step 2:

The volume of prism V = l × w × h

= $4 \frac{1}{3}$ × 5 × 5

= $108 \frac{1}{3}$ cubic units.


volume_of_rectangular_prism_with_fractional_edge_lengths.htm

Advertisements