SAP PP Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP PP. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP PP Mock Test I

Q 1 - In which of the Production type, produce materials changed with each lot and costs are calculated as per orders and lots?

A - Repetitive production

B - Discrete Production

C - Manufacturing Production

D - Material Requirement Planning

Answer : B

Explanation

Discrete production is known as industry where produce materials changed with each lot and costs are calculated as per orders and lots.

In Repetitive production, product is not changed for longer time period and production is done as total quantity and not in the form of individual lots.

Q 2 - Which of the following module deals with processes like capacity planning and material planning and execution of production order, bill of material and goods movement?

A - Plant Maintenance

B - Supply Chain Management

C - Sales and Distribution

D - Production Planning

Answer : D

Q 3 - In Production Planning, which of the following is first step to start Production process?

A - Production order confirmation

B - Issuing goods for production order

C - Converting planned order to Production Order

D - Issue the production order

Answer : C

Explanation

Converting planned order to Production Order −

First step is to convert a planned order to production order. When you create a Production Order, type is defined in SAP PP system.

Q 4 - In Material Requirement Planning, which of the following table contains document header data?

A - MDKP

B - MDTB

C - MDVM

D - MDFD

Answer : A

Explanation

MDKP Document Header data

MDTB Table Structure

MDVM Planning File Details

MDFD MRP Date details

Q 5 - Which of the following Transaction code can be used to check PP tables in SAP ECC system?

A - SE16

B - SE18

C - SE20

D - SE22

Answer : A

Q 6 - In SAP PP, which of the following object is at the top in an Organization structure?

A - Plant

B - Company Code

C - Sales Organization

D - Storage Location

Answer : B

Explanation

In SAP PP module, organization structure defined the location of manufacturing plants and storage locations within the plant. At the top you have company and company code and then each company code contains different plant and storage locations.

Q 7 - In SAP Production Planning, how many BOM’s can be created as per material type?

A - 100

B - 99

C - 50

D - 49

Answer : B

Q 8 - When you create a Material BOM without a Plant is known as?

A - Reference BOM

B - Master BOM

C - Group BOM

D - Master group

Answer : C

Q 9 - In PP, which of the following is not a valid category for BOM?

A - Material BOM

B - Equipment BOM

C - Cost BOM

D - Inspection BOM

Answer : D

Q 10 - When you specially tailor the make-to-order production of products as per requirements of the customers, which of the following BOM can be used?

A - Material BOM

B - Cost BOM

C - Equipment BOM

D - Sales Order BOM

Answer : D

Explanation

Sales Order BOM is used when you specially tailor the make-to-order production of products as per requirements of the customers. To meet the customer requirements, you make sales order specific modifications to various assemblies.

Answer : E

Q 12 - You can use Work center to monitor which of the following activities?

A - Scheduling

B - Production Costing

C - Capacity Planning

D - All of the above

Answer : D

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 D
3 C
4 A
5 A
6 B
7 B
8 C
9 D
10 D
11 E
12 D

sap_pp_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store