SAP BW Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP BW. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following transaction can be used to adjust an infoset after making changes

A - RSISET

B - RSKC

C - RRBS

D - none of the above

Answer : A

Explanation

RSISET transaction can be used to adjust changes in an infoset.

Q 2 - Which of the following is used for dividing table on row or column based and is used for report performance enhancement?

A - Partitioning

B - Reconstruction

C - Indexing

D - Roll up

Answer : A

Explanation

Partioning is defined as dividing table based on available fields and it is easier to perform a search in smaller tables and hence reporting performance is enhanced.

Q 3 - DB connect relies on ABAP stack and Universal Data connector is based on Java stack?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Both UD connect and DB connect are used for connection to any database system which is able to provide data for BI system. DB Connect relies on ABAP Stack of WAS and UD Connect is built on JAVA Stack of WAS.

Q 4 - Which of the following is not a valid object in Operational data store?

A - New

B - Active

C - Change

D - Update

Answer : D

Explanation

When new data comes in ODS, it gets store in New table. When it is activated it is written in Active tables and all changes has been recorded to change log.

Q 5 - In SAP BW, which of the following transaction can be used to display tables in Star schema?

A - DISPLAYSCHEMA

B - VIEWSCHEMA

C - LISTSCHEMA

D - All of the above

Answer : C

Q 6 - In SAP BW, to create new InfoObjects to store data, which of the following tab is used in Administration workbench?

A - Administration

B - Data Source

C - Modeling

D - Translation

Answer : C

Explanation

In RSA1, you use Modeling tab to create new objects to store BI data.

Q 7 - In a Log view under process change management, a yellow mark shows that a process chain

A - Not Yet Run

B - Completed with no errors

C - Running

D - Failed

Answer : C

Explanation

  • Grey: Not Yet Run
  • Green: Completed with no errors
  • Yellow: Running
  • Red: Failed

Q 8 - A company wants to set up BI reporting on Sales data from source system without extraction. Which of the following SAP BW feature support this?

A - MultiProvider

B - Delta Load

C - Virtual Provider

D - InfoSets

Answer : C

Explanation

You can access BI data from source system without extraction using Virtual Providers.

Q 9 - Which of the Virtual provider is recommended when you need upto date and small amount of data from time to time and only few users query on data simultaneously?

A - VirtualProvider based on BAPI's

B - VirtualProvider with function modules

C - Virtual Providers with DTP

D - All of the above

Answer : C

Explanation

Virtual Providers with DTP is recommended for −

Up to date data from SAP system

Small amount of data is accessed from time to time

Few user execute queries simultaneously

Q 10 - Which of the following class contains majority of authorization objects in BI?

A - AS

B - DS

C - RS

D - ZS

Answer : C

Explanation

Authorization objects are grouped according to authorization object classes and majority of objects are in class RS in BI.

sap_bw_questions_answers.htm
Advertisements