SAP Basis Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Basis. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following Transaction Code is used to monitor the status of the jobs that are created by a user and for specific dates?

A - SM01

B - SM02

C - SM04

D - SM13

E - SM37

Answer : E

Explanation

SM37

To monitor the status of the jobs that are created by a user and for specific dates.

Q 2 - Which of the following is known as open technology software component that provides you a platform to run critical business applications and integration between people, processes and information?

A - SAP Business Warehouse

B - SAP NetWeaver

C - SAP Fiori Apps

D - SAP Data Services

Answer : B

Explanation

SAP NetWeaver is known as open technology software component that provides you a platform to run critical business applications and integration between people, processes and information. It allows the composition, provisioning, and management of SAP and non-SAP applications across a heterogeneous software environment.

Q 3 - Which of the following default client in SAP system is used for diagnostic scans and monitoring service in SAP system?

A - 000

B - 001

C - 066

D - 800

Answer : C

Q 4 - Which of the following Transaction code is used to lock multiple users in SAP system?

A - SU01

B - SU10

C - SSC4

D - SCC5

Answer : B

Explanation

You can lock a user forcefully/automatically using transaction −

  • Transaction CodeSU01 for single user
  • Transaction Code SU10 for multiple users

Q 5 - While making an ABAP program to run in background job, Variant field is manadate and shouldn’t be leave blank?

A - True

B - False

Answer : B

Q 6 - When a job is in Active state it can’t be unscheduled till it’s completed?

A - True

B - False

Answer : A

Q 7 - Which of the following client should be used to configure STMS?

A - 000

B - 001

C - 066

D - 800

Answer : A

Q 8 - Which of the following log record value shows that a warning was issued and objects were transported successfully?

A - 0

B - 4

C - 8

D - 12

Answer : B

Explanation

0 − This value represents that export was successful.

4 − This value represents that a warning was issued and objects were transported successfully.

8 − This represents that a warning was issued and at least one object could not be transported.

12 or higher − This value represents an error in transport request and it is normally not resulted cos of objects in TR and probably occur cos of system failure.

Q 9 - To proceed with new implementation, Transport directory /usr/sap/trans should have enough space?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Transaction Code: SPAM. You can check if any previous package is in progress or incomplete. If there is an incomplete support package, you can’t proceed with new implementation.

Transport directory /usr/sap/trans should have enough space.

Q 10 -Which of the following connection allows you to create trusted-trusting relationship between systems and you can communicate and exchange information and data?

A - HTTP

B - OData

C - RFC

D - TCP/IP

Answer : C

Explanation

To communicate between SAP systems, there is a need to define a mechanism. One of the most common way is to define Remote function Call RFC connection between two systems. By creating a trusted RFC connection between two, it allows you to create trusted-trusting relationship between systems and you can communicate and exchange information and data.

sap_basis_questions_answers.htm

Useful Video Courses


Video

SAPUI5 Online Training

25 Lectures 6 hours

Sanjo Thomas

Video

SAP Webi Online Training

Most Popular

26 Lectures 2 hours

Neha Gupta

Video

SAP Basis Online Training

30 Lectures 2.5 hours

Sumit Agarwal

Video

SAP C4C Online Training

30 Lectures 4 hours

Sumit Agarwal

Video

SAP MM Online Training

14 Lectures 1.5 hours

Neha Malik

Video

SAP WM Online Training

13 Lectures 1.5 hours

Neha Malik

Advertisements