QC Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to QC Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

QC Mock Test I

Answer : B

Explanation

The defect is indirectly linked to the related Requirement. Releases → Cycles → Requirements → Tests → Defects

Q 2 - What are the potential subsequent states of a "Fixed" defect? (Select two.)

  1. Closed

  2. Reopened

  3. Complete

  4. New

  5. Reviewed

A - (1) and (2) only

B - (2) and (3) Only

C - (1) (2) and (4) Only

D - All the Above

Answer : A

Explanation

Closed and Reopened are the subsequent states of the defects with Fixed status.

Q 3 - By default, what does HP Application Lifecycle Management assign when a new defect is created? (select 2)

  1. A unique defect ID.

  2. The status Created

  3. A version number

  4. The status New

  5. A unique test set

A - (1) only (4) only

B - (2) and (3) Only

C - (2) (4) and (5) Only

D - (1) (2) and (4) only

Answer : A

Explanation

A unique defect ID and Status is created by HP ALM by default.

Q 4 - Which options can be used to submit defects from HP Sprinter to HP Application Lifecycle Management? (Select two.)

  1. Smart Identification

  2. Defect Checking

  3. Smart Defects

  4. Smart Defects Identification

  5. Defect Reminder

A - (1) and (3) only

B - (2) and (4) Only

C - (1) (2) and (3) Only

D - (3) and (5) only

Answer : D

Explanation

Smart Defects and Defects Reminder can be used to submit defects from HP Sprinter to HP ALM.

Q 5 - Which annotation tools can be used to detect a defect during an HP Sprinter test run? (Select two.)

  1. Ruler tool

  2. Step tool

  3. Click tool

  4. Guides tool

  5. Align tool

A - (1) and (4) only

B - (2) and (3) Only

C - (2) and (4) Only

D - (3) and (5) only

Answer : A

Explanation

Ruler and Guides tool are used as annotation tools in HP Sprinter.

Q 6 - Which tool can be used to store information about a defect in HP Sprinter without disrupting test flow?

A - Defect Highlighter tool

B - Test Defect tool

C - Smart Defect tool

D - Defect Reminder tool

Answer : D

Explanation

Defect Reminder Tool can be used to store information about a defect in HP Sprinter without disrupting test flow.

Q 7 - Which entities can be linked to a defect? (Select two.)

  1. Cycles

  2. Releases

  3. Reports

  4. Defects

  5. Tests

A - (4) and (5) only

B - (2) and (5) Only

C - (1) and (2) Only

D - (3) and (4) only

Answer : A

Explanation

We can link tests and defects to a defect.

Answer : C

Explanation

A manual test execution environment with capabilities to record and execute tests.

Answer : C

Explanation

Risk-Based Quality Management enable you to calculate the level at which each requirement should be tested

Q 11 - How are related projects grouped?

A - By test set

B - By package

C - By domain

D - By class

Answer : C

Explanation

Projects are grouped together using Domains

Answer : C

Explanation

The customization loads when the user reconnects after a session timeout.

Answer : A

Explanation

By modifying the code of the appropriate event function in Customization > Workflow > Script Editor

Answer : D

Explanation

The Coverage Analysis window displays the full test coverage for the requirement, grouped according to test status.

Answer : C

Explanation

The Automail customization feature applies to the Defects module only.

Q 16 - Which entities support version control? (Select three.)

  1. Cycles

  2. Test steps

  3. Tests

  4. Defects

  5. Requirements

  6. Test resources

A - (1) (2) and (3) only

B - (2) (3) and (4) Only

C - (2) (4) and (5) Only

D - (3) (5) and (6) only

Answer : D

Explanation

Tests, Requirements and Test Resources support versioning.

Q 17 - What is defined as a set of development and quality assurance efforts performed to achieve a common goal, based on the release timeline?

A - Test Set

B - Requirement

C - Test Plan

D - Cycle

Answer : D

Explanation

Cycle is defined as a set of development and quality assurance efforts performed to achieve a common goal, based on the release timeline.

Q 18 - When synchronizing libraries, an entity is modified in the source and the target libraries. How is the entity in the target library updated?

A - The entity in the source library is overwritten.

B - A report is generated and changes are suspended.

C - The entity in the target library is overwritten.

D - Changes are merged in both libraries.

Answer : C

Explanation

When synchronizing libraries, the entity in the target library is overwritten.

Q 19 - Which tabs are available in the right pane of the Requirements Details view? (Select two.).

  1. Requirements Traceability

  2. Test Coverage

  3. Requirements Coverage

  4. Test Plan Description

  5. Linked Test Unit

A - (1) and (2) only

B - (2) and (4) Only

C - (3) and (5) Only

D - (3) and (4) only

Answer : A

Explanation

Requirements Traceability and Test Coverage are the tabs available in the right pane of the requriements.

Q 20 - What can be specified when using the Execution Flow tab of the Test Lab module? (Select three.)

  1. The parameters for a test set instance execution

  2. The condition for executing a test instance

  3. The test step executed in a test instance

  4. The requirements for executing a test instance

  5. The date of a test instance execution

  6. The time of a test instance execution

A - (2) (5) and (6) only

B - (1) (2) and (3) Only

C - (1) and(3) Only

D - All (1) (2) (3) and (4)

Answer : A

Explanation

The conditions, the date and time of the test instance execution can be specified when using the Execution Flow tab

Answer : B

Explanation

When a requirement coverage status is not completed, none of the tests have an execution status of Blocked.

Q 22 - When defining content for a Library, which entities can be added based on their relationship to the requirements selected?

A - Only Tests

B - Tests and Test Sets

C - Tests and Components

D - Tests and Test Resources

Answer : A

Explanation

When defining content for a Library, only tests can be added based on their relationship to the requirements selected

Answer : A

Explanation

Sending an email to a test's owner whenever a linked requirement is updated.

Answer : A

Explanation

ALM uses a concurrency model. The user will be declined access and receive a message indicating such.

Q 25 - The ALM Synchronizer is a service that provides out-of-the box integration with which tools? (Select three.)

  1. Tasktop

  2. Rational CIearQuest

  3. Microsoft Project

  4. CollabNet TeamForge

  5. Rational RegPro

  6. Defects between two ALM Projects

A - (1) (2) and (3) only

B - (2) (5) and (6) Only

C - (3) (4) and (5) Only

D - (1) (2) and (4)

Answer : B

Explanation

The ALM Synchronizer is a service that provides out-of-the box integration to Rational CIearQuest, Rational RegPro and Defects between two ALM Projects

Q 26 - In which fields of the Design Steps tab is it possible to use parameters? (Select two.)

  1. Step Name

  2. Expected Result

  3. Parameters

  4. Test Configurations

  5. Description

A - (2) and (5) only

B - (1) and (4) Only

C - (3) and (5) Only

D - (2) and (3)

Answer : A

Explanation

Expected Result and Description are the fields in design Steps tab that can use parameters?.

Q 27 - Which HP Application Lifecycle Management command enables you to convert a Manual test to an Automated test type?

A - Convert Script

B - Create Script

C - Generate Script

D - Generate Script from manual test

Answer : C

Explanation

Generate Script is the option enables testers to convert a Manual test to an Automated test type.

Answer : A

Explanation

A Red Lock icon indicates a checked out entity.

Answer : B

Explanation

Only user fields of type memo or string are searchable.

Answer : B

Explanation

The Test list comprises of tests that may be included in the tester's next run.

Answer : B

Explanation

the ALM Synchronizer operates through synchronization links that are established between end points.

Q 32 - Which feature determines the good, bad, or warning level for a KPI

A - Milestone

B - Scope item

C - Threshold

D - KPI type

Answer : A

Explanation

Milestone determines the good, bad, or warning level for a KPI.

Answer : D

Explanation

Release, Milestones, KPIs, and Scope Items must be defined for Project Planning and Tracking.

Answer : B

Explanation

Manual Runner and HP Sprinter are the ways for running manual tests.

Q 35 - When should tests be automated? (Select two.)

  1. When tests are executed only once

  2. When tests check a multi-user client/server system

  3. When tests require immediate execution

  4. When tests check how easy the application is to use

  5. When tests check the stability of application basic functionality

A - (1) and (3) only

B - (2) and (5) Only

C - (2) and (4) Only

D - (4) and (5) only

Answer : B

Explanation

Tests are automated while testing multi-user client/server system and also check the stability of application basic functionality

Q 36 - What are execution statuses of a test instance? (Select two.)

  1. OK

  2. Completed

  3. Not Completed

  4. Blocked

  5. Suspended

A - (1) and (3) only

B - (3) and (4) Only

C - (2) and (4) Only

D - (3) and (5) only

Answer : B

Explanation

Not Completed and Blocked are the two execution statuses for a test instance.

Answer : B

Explanation

By associating different test configurations in the same test with each requirement

Answer : C

Explanation

Request suspension of template customizations being applied.

Q 39 - Which type of data can be added to a Dashboard page?

A - Releases

B - Requirements

C - Reports

D - Graphs

Answer : D

Explanation

Graphs type of data can be added to a Dashboard page

Q 40 - What are supported test types out-of-the-box? (Select three.)

  1. LOAD-TEST

  2. CAPACITY-TEST

  3. BLACK-BOX-TEST

  4. LR-SCENARIO

  5. QUICKTEST TEST

  6. MANUAL

A - (1) (2) and (3) only

B - (4) (5) and (6) Only

C - (1) (3) and (4) Only

D - (2) (4) and (6)

Answer : B

Explanation

Load Runner tests, HP QTP/UFT tests and Manual tests are supported by HP ALM.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 A
3 A
4 D
5 A
6 D
7 A
8 C
9 C
10 C
11 C
12 C
13 A
14 D
15 C
16 D
17 D
18 C
19 A
20 A
21 B
22 A
23 A
24 A
25 B
26 A
27 C
28 A
29 B
30 B
31 B
32 A
33 D
34 B
35 B
36 B
37 B
38 C
39 D
40 B

qc_questions_answers.htm


Advertisements
E-Books Store