Time Unit Conversion with Whole Number Values Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Time Unit Conversion with Whole Number Values. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Fill in the blank to make the conversion true.

70 days = ____weeks

Answer : A

Explanation

Step 1:

We know that

7 days = 1 week

Step 2:

70 days = 70 days × 1 week/ 7 days = 10 weeks

So, 70 days = 10 weeks

Q 2 - Fill in the blank to make the conversion true.

104 weeks = ____years

Answer : D

Explanation

Step 1:

We know that

52 weeks = 1 year

Step 2:

104 weeks = 104 weeks × 1 year/ 52 weeks = 2 years

So, 104 weeks = 2 years

Q 3 - Fill in the blank to make the conversion true.

90 days = ___months

Answer : B

Explanation

Step 1:

We know that

30 days = 1 month

Step 2:

90 days = 90 days × 1 month/30 days = 3 months

So, 90 days = 3 months

Q 4 - Fill in the blank to make the conversion true.

60 months = ____years

Answer : C

Explanation

Step 1:

We know that

12 months = 1 year

Step 2:

60 months = 60 months × 1 year/12 months = 5 months

So, 60 months = 5 years

Q 5 - Fill in the blank to make the conversion true.

72 hours = ___days

Answer : B

Explanation

Step 1:

We know that

24 hours = 1 day

Step 2:

72 hours = 72 hours × 1 day/24 hours = 3 days

So, 72 hours = 3 days

Q 6 - Fill in the blank to make the conversion true.

4800 seconds = ____minutes

Answer : A

Explanation

Step 1:

We know that

60 seconds = 1 minute

Step 2:

4800 seconds = 4800 seconds × 1 minutes/60 seconds = 80 minutes

So, 4800 seconds = 80 minutes

Q 7 - Fill in the blank to make the conversion true.

360 minutes = ____hours

Answer : C

Explanation

Step 1:

We know that

60 minutes = 1 hour

Step 2:

360 minutes = 360 minutes × 1 hour/60 minutes = 6 hours

So, 360 minutes = 6 hours

Q 8 - Fill in the blank to make the conversion true.

4 years = ____days

Answer : D

Explanation

Step 1:

We know that

1 year = 365 days

Step 2:

4 years = 4 years × 365 days/1 year = 1460 days

So, 4 years = 1460 days

Q 9 - Fill in the blank to make the conversion true.

60 years =____decades

Answer : A

Explanation

Step 1:

We know that

10 years = 1 decade

Step 2:

60 years = 60 years × 1 decade/10 years = 6 decades

So, 60 years = 6 decades

Q 10 - Fill in the blank to make the conversion true.

300 years = _____centuries

Answer : C

Explanation

Step 1:

We know that

100 years = 1 century

Step 2:

300 years = 300 years × 1 century/100 years = 3 centuries

So, 300 years = 3 centuries


time_unit_conversion_with_whole_number_values.htm

Advertisements
E-Books Store