Introduction to Adding Time Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Introduction to Adding Time. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Add the following times in hours and minutes.

8 hours 20 minutes + 11 hours 30 minutes =_________

Answer : A

Explanation

Step 1:

Adding the given times

8 hours 20 minutes + 11 hours 30 minutes =

8 hours + 11 hours + 20 minutes + 30 minutes =

19 hours + 50 minutes = 19 hours 50 minutes

Step 2:

So, the sum is = 19 hours 50 minutes

Q 2 - Add the following times in hours and minutes.

6 hours 40 minutes + 10 hours 30 minutes =_________

Answer : C

Explanation

Step 1:

Adding the given times

6 hours 40 minutes + 10 hours 30 minutes =

6 hours + 10 hours + 40 minutes + 30 minutes =

16 hours + 70 minutes =

16 hours + 1 hour + 10 minutes = 17 hours 10 minutes

(as 60 minutes = 1 hour)

Step 2:

So, the sum is = 17 hours 10 minutes

Q 3 - Add the following times in hours and minutes.

5 hours 40 minutes + 10 hours 20 minutes =_________

Answer : B

Explanation

Step 1:

5 hours 40 minutes + 10 hours 20 minutes =

5 hours + 10 hours + 40 minutes + 20 minutes =

15 hours + 60 minutes =

15 hours + 1 hour = 16 hours

(as 60 minutes = 1 hour)

Step 2:

So, the sum is = 16 hours

Q 4 - Add the following times in hours and minutes.

4 hours 15 minutes + 2 hours 20 minutes =_________

Answer : D

Explanation

Step 1:

4 hours 15 minutes + 2 hours 20 minutes =

4 hours + 2 hours + 15 minutes + 20 minutes =

6 hours + 35 minutes = 6 hours 35 minutes

Step 2:

So, the sum is = 6 hours 35 minutes

Q 5 - Add the following times in hours and minutes.

7 hours 55 minutes + 12 hours 45 minutes =_________

Answer : B

Explanation

Step 1:

Adding the given times

7 hours 55 minutes + 12 hours 45 minutes =

7 hours + 12 hours + 55 minutes + 45 minutes =

19 hours + 100 minutes =

19 hours + 1 hour + 40 minutes = 20 hours 40 minutes

(as 60 minutes = 1 hour)

Step 2:

So, the sum is = 20 hours 40 minutes

Q 6 - Add the following times in hours and minutes.

1 hour 30 minutes + 5 hours 35 minutes =_________

Answer : C

Explanation

Step 1:

Adding the given times

1 hour 30 minutes + 5 hours 35 minutes =

1 hours + 5 hours + 30 minutes + 35 minutes =

6 hours + 65 minutes =

6 hours + 1 hour + 5 minutes = 7 hours 5 minutes

(as 60 minutes = 1 hour)

Step 2:

So, the sum is = 7 hours 5 minutes

Q 7 - Add the following times in hours and minutes.

4 hours 55 minutes + 1 hour 40 minutes =_________

Answer : A

Explanation

Step 1:

Adding the given times

4 hours 55 minutes + 1 hour 40 minutes =

4 hours + 1 hour + 55 minutes + 40 minutes =

5 hours + 95 minutes =

5 hours + 1 hour + 35 minutes = 6 hours 35 minutes

(as 60 minutes = 1 hour)

Step 2:

So, the sum is = 6 hours 35 minutes

Q 8 - Add the following times in hours and minutes.

7 hours 20 minutes + 3 hours 50 minutes =_________

Answer : D

Explanation

Step 1:

Adding the given times

7 hours 20 minutes + 3 hours 50 minutes =

7 hours + 3 hours + 20 minutes + 50 minutes =

10 hours + 70 minutes =

10 hours + 1 hour + 10 minutes = 11 hours 10 minutes

(as 60 minutes = 1 hour)

Step 2:

So, the sum is = 11 hours 10 minutes

Q 9 - Add the following times in hours and minutes.

5 hours 35 minutes + 4 hours 25 minutes =_________

Answer : B

Explanation

Step 1:

Adding the given times

5 hours 35 minutes + 4 hours 25 minutes =

5 hours + 4 hours + 35 minutes + 25 minutes =

9 hours + 60 minutes =

9 hours + 1 hour = 10 hours

(as 60 minutes = 1 hour)

Step 2:

So, the sum is = 10 hours

Q 10 - Add the following times in hours and minutes.

2 hours 40 minutes + 6 hours 30 minutes =_________

Answer : C

Explanation

Step 1:

Adding the given times

2 hours 40 minutes + 6 hours 30 minutes =

2 hours + 6 hours + 40 minutes + 30 minutes =

8 hours + 70 minutes =

8 hours + 1 hour + 10 minutes = 9 hours 10 minutes

(as 60 minutes = 1 hour)

Step 2:

So, the sum is = 9 hours 10 minutes


introduction_to_adding_time.htm

Advertisements