Converting between Metric and U.S. Customary Unit Systems Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Converting between Metric and U.S. Customary Unit Systems. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Fill in the blank to make the conversion true.

8 ounces = ____gram

Answer : A

Explanation

Step 1:

1 ounce = 28.35 grams

Step 2:

8 ounces = 8 ounces × 28.35 gram/1 ounce = 226.8 grams

Step 3:

So, 8 ounces = 226.8 grams

Q 2 - Fill in the blank to make the conversion true.

25 kilometers = ____miles

Answer : C

Explanation

Step 1:

1 kilometer = 0.621 miles

Step 2:

25 kilometers = 25 km × 0.621 miles/km = 15.53 miles

Step 3:

So, 25 kilometers = 15.53 miles

Q 3 - Fill in the blank to make the conversion true.

17 pounds = ____ kilograms

Answer : D

Explanation

Step 1:

1 pound = 0.454 kilogram

Step 2:

17 pounds = 17 pounds × 0.454 kg /1 pound = 7.72 kilograms

Step 3:

So, 17 pounds = 7.72 kilograms

Q 4 - Fill in the blank to make the conversion true.

12 yards = ____ meters

Answer : B

Explanation

Step 1:

1 yard = 0.914 meters

Step 2:

12 yards = 12 yards × 0.914 meters/ 1 yard = 10.97 meters

Step 3:

So, 12 yards = 10.97 meters

Q 5 - Fill in the blank to make the conversion true.

6 miles = ____ meters

Answer : A

Explanation

Step 1:

1 mile = 1609.34 meters

Step 2:

6 miles = 6 miles × 1609.34 meters/ 1 mile = 9656 meters

Step 3:

So, 6 miles = 9656 meters

Q 6 - Fill in the blank to make the conversion true.

28 meters = ____feet

Answer : C

Explanation

Step 1:

1 meter = 3.281 feet

Step 2:

28 meters = 28 meters × 3.281 feet/ 1meter = 91.87 feet

Step 3:

So, 28 meters = 91.87 feet

Q 7 - Fill in the blank to make the conversion true.

16 kilograms = ____ pounds

Answer : B

Explanation

Step 1:

1 kilogram = 2.205 pounds

Step 2:

16 kilograms = 16 kg × 2.205 pounds/ 1 kg = 35.28 pounds

Step 3:

So, 16 kilograms = 35.28 pounds

Q 8 - Fill in the blank to make the conversion true.

10 gallons = ____ liters

Answer : D

Explanation

Step 1:

1 gallon = 3.785 liters

Step 2:

10 gallons = 10 gallons × 3.785 liters/ 1 gallon = 37.85 liters

Step 3:

So, 10 gallons = 37.85 liters

Q 9 - Fill in the blank to make the conversion true.

15 pints = ____ liters

Answer : B

Explanation

Step 1:

1 pint = 0.473 liters

Step 2:

15 pints = 15 pints × 0.473 liters/ 1 pint = 7.1 liters

Step 3:

So, 15 pints =7.1 liters

Q 10 - Fill in the blank to make the conversion true.

8 liters = ____ cups

Answer : A

Explanation

Step 1:

1 liter = 4.227 cups

Step 2:

8 liters = 8 liters × 4.227 cups/ 1 liter = 33.816 cups

Step 3:

So, 8 liters = 33.816 cups


converting_between_metric_and_us_customary_unit_systems.htm

Advertisements
E-Books Store