Metric Distance Conversion with Whole Number Values Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Metric Distance Conversion with Whole Number Values. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Fill in the blank to make the conversion true.

12 kilometers = ____meters

Answer : C

Explanation

Step 1:

We know that

1 kilometer (km) = 1000 meters (m)

Step 2:

12 kilometers = 12 km × 1000 m/1 km = 12000 m

So, 12 kilometers = 12000 meters

Q 2 - Fill in the blank to make the conversion true.

9000 millimeters = ____meters

Answer : A

Explanation

Step 1:

We know that

1000 millimeter (mm) = 1 meter (m)

Step 2:

9000 millimeters = 9000 mm × 1 m/1000 mm = 9 m

So, 9000 millimeters = 9 meters

Q 3 - Fill in the blank to make the conversion true.

10 meters = ____millimeters

Answer : B

Explanation

Step 1:

We know that

1 meter (m) = 1000 millimeters (mm)

Step 2:

10 meters = 10 m × 1000 mm/1 m = 10000 mm

So, 10 meters = 10000 millimeters

Q 4 - Fill in the blank to make the conversion true.

15 centimeters = ____millimeters

Answer : D

Explanation

Step 1:

We know that

1 centimeter (cm) = 10 millimeters(mm)

Step 2:

15 centimeters = 15 cm × 10 mm/1 cm = 150 mm

So, 15 centimeters = 150 millimeters

Q 5 - Fill in the blank to make the conversion true.

6000 meters = ____kilometers

Answer : B

Explanation

Step 1:

We know that

1000 meters (m) = 1 kilometer (km)

Step 2:

6000 meters = 6000 m × 1 km/1000 m = 6 km

So, 6000 meters = 6 kilometers

Q 6 - Fill in the blank to make the conversion true.

180 meters = ____centimeters

Answer : C

Explanation

Step 1:

We know that

1 meter (m) = 100 centimeters (cm)

Step 2:

180 meters = 180 m × 100 cm/1 m = 18000 cm

So, 180 meters = 18000 centimeters

Q 7 - Fill in the blank to make the conversion true.

21 meters = ____millimeters

Answer : A

Explanation

Step 1:

We know that

1 meter (m) = 1000 millimeters (mm)

Step 2:

21 meters = 21 m × 1000 mm/1 m = 21000 mm

So, 21 meters = 21000 millimeters

Q 8 - Fill in the blank to make the conversion true.

80 millimeters = ____centimeters

Answer : D

Explanation

Step 1:

We know that

10 millimeters (mm) = 1 centimeters (cm)

Step 2:

80 millimeters = 80 mm × 1 cm/10 mm = 8 cm

So, 80 millimeters = 8 centimeters

Q 9 - Fill in the blank to make the conversion true.

31 kilometers = ____meters

Answer : B

Explanation

Step 1:

We know that

1 kilometer (km) = 1000 meters (m)

Step 2:

31 kilometers = 31 km × 1000 m/1 km = 31000 m

So, 31 kilometers = 31000 meters

Q 10 - Fill in the blank to make the conversion true.

600 centimeters = ____meters

Answer : C

Explanation

Step 1:

We know that

100 centimeters (cm) = 1 meter (m)

Step 2:

600 centimeters = 600 cm × 1 m/100 cm = 6 m

So, 600 centimeters = 6 meters


metric_distance_conversion_with_whole_number_values.htm

Advertisements