Choosing Metric Measurement Units Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Choosing Metric Measurement Units. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Which choice in metric units best represents the length of a tennis racket?

Answer : A

Explanation

Step 1:

The choice in metric units that best represents the length of a tennis racket is 70 centimeters.

Step 2:

The correct choice in metric units is therefore A.

Q 2 - Which choice in metric units best represents the height of a telecom tower?

Answer : C

Explanation

Step 1:

The choice in metric units that best represents the height of a telecom tower is 30 meters.

Step 2:

The correct choice in metric units is therefore C.

Q 3 - Which choice in metric units best represents the height at which a satellite flies?

Answer : D

Explanation

Step 1:

The choice in metric units that best represents the height at which a satellite flies is 200 kilometers.

Step 2:

The correct choice in metric units is therefore D.

Q 4 - Which choice in metric units best represents the capacity of a water tank?

Answer : D

Explanation

Step 1:

The choice in metric units that best represents the capacity of a water tank is 4 kiloliters.

Step 2:

The correct choice in metric units is therefore D.

Q 5 - Which choice in metric units best represents the length of a ruler?

Answer : B

Explanation

Step 1:

The choice in metric units that best represents the length of a ruler is 30 centimeters.

Step 2:

The correct choice in metric units is therefore B.

Q 6 - Which choice in metric units best represents the weight of an elephant?

Answer : C

Explanation

Step 1:

The choice in metric units that best represents the weight of an elephant is 5 tons.

Step 2:

The correct choice in metric units is therefore C.

Q 7 - Which choice in metric units best represents the length of a bus?

Answer : C

Explanation

Step 1:

The choice in metric units that best represents the length of a bus is 11 meters.

Step 2:

The correct choice in metric units is therefore C.

Q 8 - Which choice in metric units best represents the capacity of a swimming pool?

Answer : B

Explanation

Step 1:

The choice in metric units that best represents the capacity of a swimming pool is 240 kiloliters.

Step 2:

The correct choice in metric units is therefore B.

Q 9 - Which choice in metric units best represents the height of a 2-storey building?

Answer : A

Explanation

Step 1:

The choice in metric units that best represents the height of a 2-storey building is 8 meters.

Step 2:

The correct choice in metric units is therefore A.

Q 10 - Which choice in metric units best represents the weight of a watermelon?

Answer : D

Explanation

Step 1:

The choice in metric units that best represents the weight of a water melon is 3 kilograms.

Step 2:

The correct choice in metric units is therefore D.


choosing_metric_measurement_units.htm

Advertisements
E-Books Store