Metric Mass or Capacity Conversion with Whole Number Values Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Metric Mass or Capacity Conversion with Whole Number Values. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers
Q 1 - Fill in the blank to make the conversion true.

6 grams = ____milligrams

Answer : A

Explanation

Step 1:

We know that

1 gram (g) = 1000 milligrams (mg)

Step 2:

6 grams = 6 g × 1000 mg/1 g = 6000 mg

So, 6 grams = 6000 milligrams

Q 2 - Fill in the blank to make the conversion true.

2000 milliliters = ____liters

Answer : B

Explanation

Step 1:

We know that

1000 milliliters (ml) = 1 liter (l)

Step 2:

2000 milliliters = 2000 ml × 1 l/1000 ml = 2 l

So, 2000 milliliters = 2 liters

Q 3 - Fill in the blank to make the conversion true.

14 kilograms = _____grams

Answer : D

Explanation

Step 1:

We know that

1 kilogram (kg) = 1000 grams (g)

Step 2:

14 kilograms = 14 kg × 1000 g/1 kg = 14000 g

So, 14 kilograms = 14000 grams

Q 4 - Fill in the blank to make the conversion true.

10 liters = ____milliliters

Answer : C

Explanation

Step 1:

We know that

1 liter (l) = 1000 milliliters (ml)

Step 2:

10 liters = 10 l × 1000 ml/1 l = 10000 ml

So, 10 liters = 10000 milliliters

Q 5 - Fill in the blank to make the conversion true.

8000 milligrams = ____grams

Answer : B

Explanation

Step 1:

We know that

1000 milligrams (mg) = 1 gram (g)

Step 2:

8000 milligrams = 8000 mg × 1 g/1000 mg = 8 g

So, 8000 milligrams = 8 grams

Q 6 - Fill in the blank to make the conversion true.

16 liters = ____milliliters

Answer : A

Explanation

Step 1:

We know that

1 liter (l) = 1000 milliliters (ml)

Step 2:

16 liters = 16 l × 1000 ml/1 l = 16000 ml

So, 16 liters = 16000 milliliters

Q 7 - Fill in the blank to make the conversion true.

21000 milliliters = ____liters

Answer : C

Explanation

Step 1:

We know that

1000 milliliters (ml) = 1 liter (l)

Step 2:

21000 milliliters = 21000 ml × 1 l/1000 ml = 21 l

So, 21000 milliliters = 21 liters

Q 8 - Fill in the blank to make the conversion true.

19 grams = ____milligrams

Answer : D

Explanation

Step 1:

We know that

1 gram (g) = 1000 milligrams (mg)

Step 2:

19 grams = 19 g × 1000 mg/1 g = 19000 mg

So, 19 grams = 19000 milligrams

Q 9 - Fill in the blank to make the conversion true.

26000 milligrams = ____grams

Answer : B

Explanation

Step 1:

We know that

1000 milligrams (mg) =1 gram (g)

Step 2:

26000 milligrams = 26000 mg × 1 g/1000 mg = 26 g

So, 26000 milligrams = 26 grams

Q 10 - Fill in the blank to make the conversion true.

37000 grams = ____kilograms

Answer : A

Explanation

Step 1:

We know that

1000 grams (g) = 1 kilograms (kg)

Step 2:

37000 grams = 37000 g × 1 kg/1000 g = 37 kg

So, 37000 grams = 37 kilograms


metric_mass_or_capacity_conversion_with_whole_number_values.htm

Advertisements