JSP Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to JSP Fundamentals. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - jspInit() method of HttpJspPage class can be overridden.

A - True

B - False

Answer : A

Explaination

Yes, jspInit() method can be overridden.

Q 2 - if isThreadSafe attribute of page directive is set as true, then generated servlet implements SingleThreadModel interface.

A - True

B - False

Answer : B

Explaination

If isThreadSafe attribute of page directive is set as false, then generated servlet implements SingleThreadModel interface.

Q 3 - Which of the following attributes are mandatory in <jsp:useBean /> tag?

A - id, type

B - id, class

C - type, class

D - type,property

Answer : B

Explaination

The useBean action first searches for an existing object utilizing the id and scope variables. If an object is not found, it then tries to create the specified object using class.

Q 5 - Which of the following method can be used to read a form parameter in JSP?

A - request.getParameter()

B - response.getParameter()

C - request.getValue()

D - response.getValue()

Answer : A

Explaination

You call request.getParameter() method to get the value of a form parameter.

Q 6 - What is default value of autoFlush Attribute?

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

A value of true (default) indicates automatic buffer flushing and a value of false throws an exception.

Q 7 - What is the default value of isELIgnored attribute?

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

The default value of isELIgnored attribute is true, meaning that expressions, ${...}, are evaluated as dictated by the JSP specification.

Answer : C

Explaination

The getProperty action is used to retrieve the value of a given property and converts it to a string, and finally inserts it into the output.

Q 9 - Can you make use of a ServletOutputStream object from within a JSP page?

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

No. You are supposed to make use of only a JSPWriter object (given to you in the form of the implicit object out) for replying to clients.

Answer : B

Explaination

The <c:if> tag evaluates an expression and displays its body content only if the expression evaluates to true.


jsp_questions_answers.htm

Advertisements