Writing a One-Step Expression For a Real-World Situation Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Writing a One-Step Expression For a Real-World Situation. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Write a one-step expression for the real world situation

What is the cost of a burger, if it is costs $2 more than a pizza which cost $p?

A - $(p – 2)

B - $(p ^ 2)

C - $(p × 2)

D - $(p + 2)

Answer : D

Explanation

Step 1:

Cost of pizza = $p

Step 2:

Cost of burger = $(p + 2)

Q 2 - Write a one-step expression for the real world situation

How many pens does Brenda have, if she has 9 more than Bill who has b pens?

A - b × 9

B - b ÷ 9

C - b + 9

D - b − 9

Answer : C

Explanation

Step 1:

Number of pens with Bill = b

Step 2:

Number of pens with Brenda = b + 9

Q 3 - Write a one-step expression for the real world situation

What is the duration of a game, if takes 35 minutes more than another sport which lasts y minutes?

A - y + 35

B - y − 35

C - y ÷ 35

D - y × 35

Answer : A

Explanation

Step 1:

Time taken by another sport = y minutes

Step 2:

Time taken by the game = y + 35 minutes

Q 4 - Write a one-step expression for the real world situation

What is the cost of a beverage drink, if it costs $3 less than a cake which costs $c?

A - $(c + 3)

B - $(c − 3)

C - $(c ÷ 3)

D - $(c × 3)

Answer : B

Explanation

Step 1:

Cost of a cake = $c

Step 2:

Cost of beverage drink = $(c − 3)

Q 5 - Write a one-step expression for the real world situation

What is the price of a dress, if it cost $21 more than a shirt whose price is $p?

A - $(p ÷ 21)

B - $(p × 21)

C - $(p + 21)

D - $(p − 21)

Answer : C

Explanation

Step 1:

Cost of shirt = $p

Step 2:

Cost of dress = $(p + 21)

Q 6 - Write a one-step expression for the real world situation

What is Pamela’s age if she is 7 years younger to Tom who is t years old?

A - t ÷ 7 years

B - t × 7 years

C - t + 7 years

D - t – 7 years

Answer : D

Explanation

Step 1:

Tom’s age = t years

Step 2:

Pamela’s age = t – 7 years

Q 7 - Write a one-step expression for the real world situation

How much money does Sherry have if she has $12 dollars more than Sheena who has $s?

A - $(s + 12)

B - $(s − 12)

C - $(s × 12)

D - $(s ÷ 12)

Answer : A

Explanation

Step 1:

Money with Sheena = $s

Step 2:

Money with Sherry = $(s + 12)

Q 8 - Write a one-step expression for the real world situation

What is Johnny’s weight, if he is one-fourth as heavy as Joshua who weighs w kg

A - w + 4 kg

B - w/4 kg

C - w − 4 kg

D - w × 4 kg

Answer : B

Explanation

Step 1:

Joshua’s weight = w kg

Step 2:

Johnny’s weight = w/4 kg

Q 9 - Write a one-step expression for the real world situation

What distance did Jimmy run, if he ran 15 miles more than Jack who ran k miles?

A - k × 15 miles

B - k − 15 miles

C - k + 15 miles

D - k ÷ 15 miles

Answer : C

Explanation

Step 1:

Distance run by Jack = k miles

Step 2:

Distance run by Jimmy = k + 15 miles

Q 10 - Write a one-step expression for the real world situation

What is Sarah’s height if she is twice as tall as Katy whose height is p meters?

A - 2p meters

B - 2 + p meters

C - 2 − p meters

D - 2 ÷ p meters

Answer : A

Explanation

Step 1:

Katy’s height = p meters

Step 2:

Sarah’s height = 2p meters


writing_one_step_expression_for_real_world_situation.htm

Advertisements
E-Books Store