Evaluating an Algebraic Expression With Multiplication or Division Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Evaluating an Algebraic Expression With Multiplication or Division. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Evaluate the expression for the given value of the variable

t ÷ 7, t = 42

A - 4

B - 5

C - 6

D - 7

Answer : C

Explanation

Step 1:

Given t = 42,

t ÷ 7 = 42 ÷ 7 = 6

Step 2:

So, for t = 42, t ÷ 7 = 6

Q 2 - Evaluate the expression for the given value of the variable

p ÷ 4, p = 28

A - 4

B - 5

C - 6

D - 7

Answer : D

Explanation

Step 1:

Given p = 28,

p ÷ 4 = 28 ÷ 4 = 7

Step 2:

So, for p = 28, p ÷ 4 = 7

Q 3 - Evaluate the expression for the given value of the variable

12m, m = 5

A - 50

B - 60

C - 65

D - 70

Answer : B

Explanation

Step 1:

Given m = 5,

12m = 12 × 5 = 60

Step 2:

So, for m = 5, 12m = 60

Q 4 - Evaluate the expression for the given value of the variable

n ÷ 8, n = 40

A - 5

B - 6

C - 7

D - 8

Answer : A

Explanation

Step 1:

Given n = 40,

n ÷ 8 = 40 ÷ 8 = 5

Step 2:

So, for n = 40, n ÷ 8 = 5

Q 5 - Evaluate the expression for the given value of the variable

27 ÷ g, g = 3

A - 7

B - 8

C - 9

D - 12

Answer : C

Explanation

Step 1:

Given g = 3,

27 ÷ g = 27 ÷ 3 = 9

Step 2:

So, for g = 3, 27 ÷ g = 9

Q 6 - Evaluate the expression for the given value of the variable

7r, r = 3

A - 12

B - 15

C - 18

D - 21

Answer : D

Explanation

Step 1:

Given r = 3,

7r = 7 × 3 = 21

Step 2:

So, for r = 3, 7r = 21

Q 7 - Evaluate the expression for the given value of the variable

k ÷ 12, k = 48

A - 3

B - 4

C - 5

D - 6

Answer : B

Explanation

Step 1:

Given k = 48,

k ÷ 12 = 48 ÷ 12 = 4

Step 2:

So, for k = 48, k ÷ 12 = 4

Q 8 - Evaluate the expression for the given value of the variable

q × 4, q = 8

A - 32

B - 36

C - 40

D - 48

Answer : A

Explanation

Step 1:

Given q = 8,

q × 4 = 8 × 4 = 32

Step 2:

So, for q = 8, q × 4 = 32

Q 9 - Evaluate the expression for the given value of the variable

f × 11, f = 3

A - 27

B - 30

C - 33

D - 44

Answer : C

Explanation

Step 1:

Given f = 3,

f × 11 = 3 × 11 = 33

Step 2:

So, for f = 3, f × 11 = 33

Q 10 - Evaluate the expression for the given value of the variable

s × 7, s = 5

A - 20

B - 25

C - 30

D - 35

Answer : D

Explanation

Step 1:

Given s = 5,

s × 7 = 5 × 7 = 35

Step 2:

So for s = 5, s × 7 = 35


evaluating_algebraic_expression_with_multiplication_or_division.htm

Advertisements
E-Books Store